Annonce:
Annonce:

Dansk ekspert overrasker: Han kan vinde Touren

Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen peger på seks mulige vindere af årets Tour de France i forventning om et løb, der kan ende i et spil om sekunder

Se Michael Rasmussen vurdering af Jakob Fuglsangs rolle i Tour de France.
Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): I nogle år har jeg næret store forhåbninger til colombianeren Nairo Quintana og har troet på, at han var manden, der kunne bryde Team Skys dominans i Tour de France. Det gør jeg ikke længere. Ikke i år, i det mindste, for skal en bjergrytter vinde Tour de France, skal han have mange angrebsmuligheder, og det byder årets rute ikke på.

Quintana skal tælles med, naturligvis, men han er ikke den, der springer i øjnene som den indlysende vinder. Det gør derimod Chris Froome, som har været bedste mand i alle de udgaver af Tour de France, han har gennemført.

Men andre banker kraftigt på, og jeg tror, vi går tre spændende uger i møde. Der er en stribe ryttere, der kan vinde løbet, og jeg peger på disse sider på de seks, der efter min mening har den bedste chance for at vinde.

Annonce:

Det har ikke været let at vælge, for jeg har ikke glemt stærke ryttere som Alberto Contador, Esteban Chaves, Jakob Fuglsang og Alejandro Valverde, men alt taget i betragtning tror jeg mest på en af disse seks ryttere som vinder, når løbet er slut om tre uger.

Det kan blive et spil om sekunder, for årets Tour er et løb, hvor der ikke er ret meget af det, der kan afgøre et cykelløb, nemlig bjergafslutninger og tidskørsler.

Vil man vinde, kan man ikke tillade sig at lurepasse på noget tidspunkt. Som løbet er skruet sammen, kan man ikke bare sidde og vente på finalen på toppen af Col d’Izoard i tredje uge, og det giver løfte om godt cykelløb hele vejen igennem.

Chris Froome er storfavorit til endnu en sejr i Tour de France - denne gang formentlig uden at løbe op ad bjerge som sidste år på Mont Ventoux. Foto: Claus Bonnerup.
Chris Froome er storfavorit til endnu en sejr i Tour de France - denne gang formentlig uden at løbe op ad bjerge som sidste år på Mont Ventoux. Foto: Claus Bonnerup.
 

 

Chris Froome, 32 år, Storbritannien, Team Sky – bedste Tour-resultat: Nummer 1 (2013, 2015, 2016)
I modsætning til tidligere år har Froome ikke i år vundet et cykelløb som optakt til Tour de France, og Team Sky har langt fra været lige så dominerende som tidligere.

Annonce:

Desuden har holdet været gennem en mediestorm som følge af hackergruppen Fancy Bears’ afsløringer af holdets dispensationer til brug af ellers forbudt medicin. Det har rokket ved det ellers solide fundament under holdet og har afsløret, at holdet ikke er den ubrydelige enhed, det har forsøgt at give indtryk.

Det må alt andet lige have påvirket Froomes og Team Skys forberedelse til løbet.

Jeg hæfter mig ved, at Froomes stærkeste hjælperytter sidste år, hollænderen Wout Poels, ikke er med i Touren i år. Det er yderligere en svækkelse af holdet.

Men når alt det så er sagt, så virkede Froome enormt selvsikker på holdets pressemøde i onsdags, og jeg tror på ham, når han siger, at han fysisk og mentalt er lige præcis, hvor han skal være – og Team Sky er stadig et powerhouse.

Richie Porte fotograferet på enkeltstarten i Romandiet Rundt, som han vandt samlet. Foto: AP / Jean-Christophe Bott.
Richie Porte fotograferet på enkeltstarten i Romandiet Rundt, som han vandt samlet. Foto: AP / Jean-Christophe Bott.
 

 

Richie Porte, 32 år, Australien, BMC Racing Team – bedste Tour-resultat: Nummer 5 (2016)

’Little Richie’ har haft en fantastisk sæson indtil videre og har vundet samtlige cykelløb, han er stillet op i – bortset fra Critérium du Dauphiné, hvor han var løbets uden sidestykke stærkeste rytter, men alligevel blev slået af Jakob Fuglsang.

Annonce:

Allerede sidste år var Porte nærmeste udfordrer til Chris Froome, men han blev sat ud af spillet om den samlede sejr på grund af en punktering på anden etape. Uden den var han sluttet som nummer to samlet.

Jeg tror, at Porte ligger lunt i svinget i forhold til at taget skridtet op på podiet – endog muligvis helt op på øverste trin.

En svaghed er hans til tider svigtende hold og hans tendens til at have en off-dag undervejs i de lange etapeløb. Dertil kommer hans ikke overbevisende nedkørsler og hans taktiske overblik, som ind imellem er mangelfuldt. Det kostede ham den samlede sejr i Critérium du Dauphiné, hvor han demonstrerede taktisk forståelse på niveau med det, man normalt ser i Sjælsø Rundt.

Colombianeren Nairo Quintana har to andenpladser og en tredjeplads i Tour de France, mens han har vundet både Giro d'Italia og Vuelta a España. Foto: AP / Christophe Ena.
Colombianeren Nairo Quintana har to andenpladser og en tredjeplads i Tour de France, mens han har vundet både Giro d'Italia og Vuelta a España. Foto: AP / Christophe Ena.
 

 

Nairo Quintana, 27 år, Colombia, Movistar – bedste Tour-resultat: Nummer 2 (2013, 2015)

Annonce:

Årets store plan for Quintana var ’the double’ – altså sejr i både Giro d’Italia og Tour de France – men det har vist sig, at han i bedste fald skal håbe på ’the single’ og nok mere realistisk på ’the zero’. Han skuffede i Giroen, hvor han ganske enkelt ikke var i stand til at gøre forskel i de afgørende momenter i sit foretrukne terræn.

Indtil Giroen vandt han alt, hvad han rørte ved, og hans kvaliteter som bjergrytter er fortsat uovertrufne, når han rammer dagen, men der er for langt imellem.

Ved sin side i Touren har Quintana dette årtusindes bedste cykelrytter, Alejandro Valverde, og et hold, der som det eneste i feltet matcher Team Sky på alle pladser. Alle forudsætninger for en Tour-triumf er til stede, så det hele er op til den lille colombianer.

Man må bare konstatere, at han har fejlet i de seneste to Grand Tours, han har kørt, så hvor meget, jeg end ønsker at se ham øverst på podiet i år, tror jeg, at han kommer til kort i forhold til Froome og Porte.

Fabio Aru er Astanas primære kaptajn i årets Tour de France, mens Jakob Fuglsang (tv) er holdets andet kort, der kan spilles ud. Foto: Claus Bonnerup.
Fabio Aru er Astanas primære kaptajn i årets Tour de France, mens Jakob Fuglsang (tv) er holdets andet kort, der kan spilles ud. Foto: Claus Bonnerup.
 

 

Fabio Aru, 26 år, Italien, Astana – bedste Tour-resultat: Nummer 13 (2016)

Annonce:

Aru kommer til Touren med friske ben efter, at et styrt satte ham ud af spil før årets store mål, Giro d’Italia. Siden da har han holdt 100 procent fokus på Tour de France og viste fremragende form i optaktsløbet Critérium du Dauphiné, lige som han i suveræn stil vandt det italienske mesterskab i sidste weekend.

Kan han holde formen, er han et bud på en Tour-vinder, hvis tingene går Astanas vej. Han er ikke handicappet af lange enkeltstarter, og ruten passer godt til hans aggressive kørestil.

Holdets styrke er uvis, men i Jakob Fuglsang har han en rytter i verdensklasse ved sin side, når først hierarkiet har sat sig. Aru har sin Grand Tour-historik på plads med en andenplads i Giroen og en sejr i Vuelta a España, og har dermed til fulde demonstreret, at han kan holde i tre uger.

Primoz Roclic hyldes efter sejren på 9. etape af Giro d'Italia 2016. Foto: AP / Luca Zennaro.
Primoz Roclic hyldes efter sejren på 9. etape af Giro d'Italia 2016. Foto: AP / Luca Zennaro.
 

 

Primoz Roglic, 27 år, Slovenien, LottoNL-Jumbo – bedste Tour-resultat: Debutant

Den tidligere skihopper Primoz Roclic, som kører på resterne af mit gamle Rabobank-hold, er min ’dark horse’ i dette års Tour de France. Han har fantastiske evner i tidskørslerne og har ved mange lejligheder demonstreret, at han kan sidde med, når de bedste kører i højderne.

Annonce:

Bortset fra Giro d’Italia sidste år er han et ubeskrevet blad i Grand Tour-sammenhæng, men en stribe top fem-placeringer i år giver mig tro på, at der er noget stort i vente.

Han har ikke været ude af top fem siden midten af februar: Volta ao Algarve, Tirreno-Adriatico, Baskerlandet Rundt, Romandiet Rundt og Ster ZLM. Det er imponerende!

Udfordringen for ham i Touren i år er, at han er omgivet af et hold, som på papiret ikke er i stand til at forsvare en gul førertrøje hen over en motorvejsbro.

Romain Bardet er det aktuelt bedste franske bud på en Tour-vinder. Foto: All Over Press.
Romain Bardet er det aktuelt bedste franske bud på en Tour-vinder. Foto: All Over Press.
 

 

Romain Bardet, 26 år, Frankrig, Ag2r – bedste Tour-resultat: Nummer 2 (2016)

Han ligner stadig en konfirmand, men Bardet har flere gange bevist, at der er mere mand i ham, end hans fremtoning lader forstå. Blev nummer to i Tour de France sidste år og er tidens bedste – og eneste – bud på en fransk Tour-vinder her 32 år efter, at Bernard Hinault som den seneste franskmand har triumferet i det mest franske af alle løb.

Annonce:

Året har indtil videre ikke budt på sejre til Bardet, men en stribe solide placeringer på bjergetaper i optaktsløbet Critérium du Dauphiné indikerer, at han er på rette vej.

Hans aggressive kørestil kan bringe ham til tops, og han er ikke handicappet af lange tidskørsler, som er hans akilleshæl. Han er i Touren flankeret af blandt andre Jan Bakelants, som ud over en gul trøje i 2013 mest har gjort sig bemærket med sine lumre podiepige-fantasier.

Derudover kan Bardet læne sig op ad Oliver Naesen, som er nykåret belgisk mester, den solide bjergrytter Mathias Frank og Alexis Vuillermoz, som er tidligere etapevinder i Touren. Et stærkt og altid offensivt kørende hold.

Ny forskning chokerer inden Tour'en: Epo har ingen effekt

Her er de største danske Tour-ryttere gennem tiderne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: