Dansk katastrofe-indsats: Kun en mand er tilbage

Team ColoQuick har fået ørerne - og varmen - i maskinen i det tjekkiske etapeløb Czech Cycling Tour

Aske Worre er alene i sadlen og får sig en lang dag i feltet i morgen, uden nogen holdkammerater omkring sig (Foto: Team ColoQuick)
Aske Worre er alene i sadlen og får sig en lang dag i feltet i morgen, uden nogen holdkammerater omkring sig (Foto: Team ColoQuick)

De var en solstråle-historie i det netop overståede Post Danmark Rundt.

Det danske kontinental-mandskab Team ColoQuick havde Alexander Kamp med helt fremme og blande sig i kampen om etapesejren på kongeetapen til Vejle, og dagen efter satte holdets unge tempo-fænomen, Mads Würtz, trumf på, da han bankede hele verdenseliten og sejrede på enkeltstarten.

Det efterlod holdet med en etapesejr, vinderen af ungdomskonkurrencen og to mand i top ti, og træerne voksede næsten ind i himlen for det lille, danske cykelhold efter Danmark Rundt.

Se også: Dansker tog fusen på favoritterne: Større end VM-guld
Se også: Vildt enkeltstart-drama: Han vinder Danmark Rundt

Men, men, men... Nu er det atter blevet hverdag for ColoQuick, og i det tjekkiske etapeløb Czech Cycling Tour har holdet virkelig fået deres sag for. En ekstrem varme og store etapeudfordringer har været mere, end det danske mandskab har kunnet klare.

Uden holdets to Post Danmark Rundt-stjerner har tingene dog ikke ligefrem gået som planlagt i Tjekkiet.

Både i går og i dag betød det mandefald på holdet, så der nu kun er en mand tilbage til at gennemføre det tjekkiske etapeløb. Tre ryttere stod af i går, og i dag gjorde tre nye folk dem kunsten efter, og det efterlader Aske Worre som Palle alene i verden på holdet.

Det behager ikke ligefrem holdets sportsdirektør Ricky Enø.

- Vi mister tre mand igen i dag. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. De kunne ikke engang sidde på hjul, så slemt stod det til. Den første time bliver der kørt med 52 i snit, og selvom der 'kun' var omkring 36 grader i dag, blev det for meget. Varmen skal ikke være en undskyldning, men der er røget over 60 andre ryttere, så det er ikke kun os.

Se også: Dobbelt dansk triumf: Vinder Danmark Rundt

- Det ændrer dog ikke på, at vi har haft et katastrofalt løb hernede, hvor vi indtil videre har skuffet stort set hver dag. Vi tager ikke andet end erfaring med fra løbet og har da i særdeleshed lært, at man ikke kan sende så mange folk, der har haft løbspause, når feltet er så stærkt, siger en frustreret sportsdirektør.

En mand er tilbage, og derfor kræver det ikke ligefrem et timelangt taktikmøde for at lægge planerne for morgendagens sidste etape.

- Aske er alene og skal egentligt bare klare sig igennem. Han vil gerne gennemføre, og det har jeg respekt for. Derfor er jeg også blevet hernede sammen med en mekaniker og en soigneur. Resultatmæssigt får vi som sagt intet med herfra, og det er frustrerende, konkluderer sportsdirektøren.

9 kommentarer
Vis kommentarer