Dansk klatrer skifter til engelsk hold

Bjergspecialisten John Ebsen så sin karriere styrte i grus på italiensk hold, men næste år giver han karrieren en ny chance på det britiske One Pro Cycling

John Ebsen har udmærket sig som en god bjergrytter i Asien. Nu prøver han lykken på et britisk prokontinental-hold i 2016. (Foto: Privatfoto).
John Ebsen har udmærket sig som en god bjergrytter i Asien. Nu prøver han lykken på et britisk prokontinental-hold i 2016. (Foto: Privatfoto).

Tidligere danmarksmester Sebastian Lander har allerede annonceret sit skifte til den britiske One Pro Cycling, og nu følger en anden dansker, nemlig bjergspecialisten John Ebsen, efter.

Ebsen forlader det italienske prokontinentalhold Androni Giocattoli efter en kaotisk sæson, hvor han allerede i juni måtte have luft for sine frustrationer og til Ekstra Bladet udtalte, at han hellere ville stoppe karrieren end at fortsætte i det cirkus, han var havnet i.

- Jeg er en rytter, der kan lide at have orden på tingene, men på det her hold har der hele sæsonen ikke været styr på noget som helst, sagde John Ebsen.

Se også: Dansk prof-rytter: Mit hold har ikke styr på noget som helst

- Jeg trænger til struktur, og jeg forventer, at der er styr på tingene, når man møder op til løbene. Det nytter ikke, at det er som at træde ind på Hjallerup Marked, når man møder op for at passe sit arbejde, sagde Ebsen og konstaterede, at han ville få svært ved at finde nyt job uden at have lavet gode resultater.

Det er altså lykkedes ham alligevel. One Pro Cycling har i 2015 kørt på kontinentalniveau, men ventes at rykke op på prokontinentalniveau, som er sportens 2. division. I første omgang blev holdets ansøgning afvist af den internationale cykleunion UCI, hvilket skabte en del forbløffelse.

Formentlig er det dog rent bureaukrati, der har forsinket holdets adgang til det højere niveau. Der har været tale om, at UCI modtog en kopi af et dokument frem for en original, og det skulle have været nok til trække tingene i langdrag.

One Pro Cycling er ejet af den tidligere professionelle cricketspiller Matt Prior. 2015 er holdets første sæson, men ambitionerne er store: Inden for fem år skal holdet køre på World Tour-niveau, lyder det fra holdet.

Se også: Ukendt dansk bjergkonge på vej opad

Ebsen er den ene af to klatrere, som fredag blev indviet i den stadigt voksende trup. Den anden er Richard Handley, som i fire år har kørt på kontinentalniveau. Ebsen har især i løb i Asien bevist sit værd som bjergrytter. Han har blandt andet vundet 'Taiwan KOM Challenge' i 2014.

- Jeg har en stærk følelse af, at vi vil opnå megen succes på dette hold. Min 2015-sæson er gået op og ned, men jeg er fuld af håb og ser frem til 2016. Jeg er sikker på, at One Pro Cycling og jeg vil nå til det næste niveau sammen, siger John Ebsen i en pressemeddelelse.

2 kommentarer
Vis kommentarer