Dansk komet vandt åbning: Se den pinlige cykel-brøler her

U23-europamesteren Casper Pedersen kørte solo på de sidste kilometer af 1. etape i PostNord Danmark Rundt

Kaos i Post Danmark Rundt - rytterne kører den forkerte vej

SE DEN PINLIGE BOMMERT, HVOR RYTTERNE KØRTE FORKERT I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

Den unge danske cykelrytter Casper Pedersen (Giant) tegnede sig tirsdag for en fornem sejr, da han vandt 1. etape af PostNord Danmark Rundt.

U23-europamesteren kørte solo på løbets sidste fem kilometer og triumferede med få sekunder ned til det jagtende felt på målstregen i Kalundborg.

- Det er noget af det vildeste, jeg har prøvet. Jeg havde ikke turde håbe på, det skulle ske, men det er jeg virkelig stolt og glad over, siger Casper Pedersen.

- Angrebet var ikke aftalt. Det var lidt improviseret, fordi både mig og Emil var godt kørende. Med tre kilometer tilbage begyndte jeg så at tænke, at nu kan det godt ske, at jeg holder hjem, så der lukkede jeg bare øjnene og kørte. Jeg havde virkeligt meget syre i benene til sidst og kørte på grænsen, siger Pedersen.

Casper PEdersen vandt EM tidligere på sommeren. Foto: Claus Bonnerup
Casper PEdersen vandt EM tidligere på sommeren. Foto: Claus Bonnerup

Franske Nacer Bouhanni (Cofidis) var favorit til at sejre i en spurt, men han måtte se sig henvist til andenpladsen efter Pedersens overraskende angreb, der altså holdt hjem.

Dermed kan Pedersen iføre sig førertrøjen, når rytterne onsdag kører ud på 2. etape.

Dette års udgave af det danske etapeløb skiller sig ud ved at køre i modsat retning end sædvanligt.

De 16 hold blev sendt af sted fra Frederiksberg tirsdag middag med udsigt til 176 kilometer hen til målstregen i Kalundborg.

Temporytteren Mathias Krigbaum (ColoQuick Cult) etablerede løbets første udbrud og fik fem ryttere med sig i et samarbejde, der en overgang havde et forspring på omkring fem minutter.

Da udbryderne midtvejs på etapen nåede bakkespurten ved Asnæs, udnyttede Andreas Kron (Riwal) og Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg-Bornholm) farten op ad en stigning til at stikke af fra de øvrige.

 

Men duoen nåede kun at være alene i få minutter, inden de blev stoppet af løbsledelsen. Kron og Bregnhøj var kørt ud af en forkert rute, og hele feltet blev sat i stå, indtil de to uheldige folk kom tilbage på ret kurs (se den pinlige bommert i tv-klippet over artiklen)

- Det er super-ærgerligt for alle. Det tog for lang tid, hvor ingen vidste, hvor de var i landskabet. Det skulle ikke have taget så lang tid, lød det fra cykel-ekspert Dan Frost i DR-studiet efter etapen.

- Astana var jo i gang med at presse på og lave hårdt arbejde. Jeg tror, Lars Michelsen har siddet og skumlet nede i bilen, men jeg tror ikke, at afbrydelsen ændrede det store, siger Frost.

Tidligere på dagen var Michael Rasmussen heller ikke imponeret.

- Det må selvfølgelig ikke ske, men det sker alligevel med jævne mellemrum. Også i udenlandske løb og oftere, end man skulle tro, sagde Ekstra Bladets cykel-ekspert, Michael Rasmussen.

Han erkender, at sådanne fejl ikke ser for gode ud, når man i løbsledelsen ved, at man skal kæmpe for at beholde sin HC-klassifikation.

- Når man ikke er på World Tour-niveau, så skal man ikke lave mange af den slags fejl, før det kan få konsekvenser. Så det er ærgerligt, konstaterede Michael Rasmussen.

Det var dog tidligt klart, at udbruddet næppe ville få lov at holde til mål. Hold som Cofidis og Astana tillod ingen eventyr på de sjællandske veje, og med 37 kilometer tilbage af etapen var det slut for de seks.

I løbets sidste fase forsøgte flere ryttere og grupper at skabe et afgørende hul til feltet.

Flere danskere markerede sig i fronten, og Michael Valgren (Astana) var med til at skabe løbet i finalen.

Casper Pedersen var meget initiativrig og insisterende på at slippe afsted, og han skabte et hul til feltet på ni sekunder, da han kørte ud på de sidste fem kilometers rundstrækning i Kalundborg.

Det forspring formåede han altså at holde til de sidste meter af etapen.

Billeder fra starten før dagens etape: Fotos: Tariq Mikkel Khan

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen