Dansk profil forklarer transfer: Derfor skiftede han til storhold

Magnus Cort ser store perspektiver i forhold til 2018-sæsonen, hvor han skal køre for Astana sammen med flere danske landsmænd

Magnus Cort drømmer om Tour-deltagelse som Astana-rytter. (Foto: Ernst van Norde)
Magnus Cort drømmer om Tour-deltagelse som Astana-rytter. (Foto: Ernst van Norde)

Han er et af de mest lovende profiler på den danske cykel-scene, og Magnus Cort har allerede vist niveauet og potentialet på øverste niveau.

I 2016 slog han sit navn fast i internationalt perspektiv, da sprinteren vandt to etaper i Vueltaen, og i næste sæson jagter han så chancen for at hente hæder på endnu højere hylde - når han muligvis får lov til at køre sit første Tour de France.

Bliver det tilfældet, kan han se frem til at blive holdkammerat med Jakob Fuglsang på de franske landeveje.

Og netop udsigten til dansk samarbejde var en af de bærende årsager til, at Cort i sommer besluttede sig for at skifte tilværelsen på Orica ud med en transfer til Astana.

Et skifte, der reelt træder i kraft ved årsskiftet - og et skifte, danskeren sætter ord på i et interview med Cyclingpub.com.

- Der var en gruppe danske ryttere på holdet allerede. Mine gode venner. Jeg fik et rigtig godt program, hvor jeg blev stillet en masse store løb i udsigt, siger Cort om valget af Astana.

- Det er en mulighed for at komme til Tour de France og få succes der. Jeg vil få mine chancer. Det er ikke hold, der er bygget omkring mig, men jeg vil få en fri rolle, siger han.

Skulle han blive udtaget til verdens største etapeløb, kan Cort dog se frem til også at få en fast rolle som hjælper på visse dage.

I hvert fald er hans evner på brosten, og mulighed for at forsvare en kaptajn der, ikke noget, der taler imod en billet til Tour de France.

Det fremgik, da Ekstra Bladet mødte Astanas team-manager Dmitriy Fofonov tidligere i december under holdet træningslejr i Spanien.

- Der er brosten i Touren næste år, og både Valgren og Cort vil være værdifulde i det terræn, sagde Fofonov.

Ved samme lejlighed lagde Cort ikke skjul på, at en af hans store drømme på det nye hold omhandler tre uger med mælkesyre i benene på fransk asfalt.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at køre Touren. Nu har jeg kørt Vueltaen to gange i træk, og hvis jeg alligevel skal sidde og lide i bjergene i tre uger, så må det da gerne være i Touren denne gang, fortalte Cort.

Foruden Magnus Cort kører Jakob Fuglsang, Michael Valgren og Jesper Hansen for det kasakhiske mandskab.

Astana vil sende fire danskere til Touren