Dansk stjerne: Derfor droppede jeg Tinkoff-Saxo

Oleg Tinkov var en af de afgørende årsager til, at Magnus Cort ikke ønskede at køre for Tinkoff-Saxo, der ellers stod klar med et tilbud

Magnus Cort slog for alvor sit navn fast i cykelsporten, da han vandt to etapesejre i Post Danmark Rundt 2014. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Magnus Cort slog for alvor sit navn fast i cykelsporten, da han vandt to etapesejre i Post Danmark Rundt 2014. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Magnus Cort kunne nærmest vælge og vrage, da det 22-årige danske cykeltalent ved afslutningen af 2014-sæsonen skulle gøre op med sig selv, hvor han ville fortsætte karrieren.

Bejlere var der nok af efter en sæson, hvor den daværende Team Cult Energy-rytter blandt andet havde gjort opmærksom på sig selv ved at vinde to etaper i Post Danmark Rundt.

Tinkoff-Saxo var et af de hold, der havde lagt følere ud, men her var der ikke held med at lokke den brandvarme bornholmer, som valgte at fortsætte sin udvikling hos Orica-Greenedge.

I et interview med Cykelmagasinet forklarer danskeren nu, at han blandt andet så bort fra Tinkoff-Saxo grundet Oleg Tinkovs tilstedeværelse som ejer af mandskabet.

- En af grundene til, at jeg ikke valgte Tinkoff-Saxo, var, at ham Oleg Tinkov synes jeg ikke helt, at jeg kunne regne med. Jeg vidste ikke, hvor han var, og var lidt nervøs for ledelsesstrukturen derovre, siger Magnus Cort.

Med den nylige suspendering af Bjarne Riis må Cort siges at have gjort sit hjemmearbejde ganske godt. Balladen i Tinkoff-Saxo har således været det helt store tema i cykelsporten over de seneste dage, og der er endnu ikke ro på bagsmækken hos storholdet.

Se også: Contadors svar på Riis-balladen: Satte Froome på bjerget

Se også: Tinkov: Riis-farvel betyder intet

Spekulationerne om Riis' fremtid på mandskabet figurerer således fortsat for fuld udblæsning, og mens den danske manager endnu ikke har udtalt sig, har Oleg Tikov talrige gange ytret sig i mærkværdige vendinger på Twitter.

Magnus Cort har omvendt ladet benene tale på det seneste, og i det nyligt afsluttede Tirreno-Adriattico formåede han blandt andet at køre en sjetteplads hjem på 6. etape. Ved den lejlighed blev han i øvrigt slået af Oleg Tinkovs store klassiker-håb Peter Sagan, som vandt etapen.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere