Dansk stjernerytter skifter til russisk storhold

Michael Mørkøv skifter Tinkoff-Saxo-tilværelsen ud med russiske Katusha fra næste sæson

Den danske rytter Michael Mørkøv skifter fra Tinkoff-Saxo til russiske Katusha. (Foto: Claus Bonnerup)
Den danske rytter Michael Mørkøv skifter fra Tinkoff-Saxo til russiske Katusha. (Foto: Claus Bonnerup)

Siden Bjarne Riis' exit fra Tinkoff-Saxo-holdet har det ligget i luften, at cykelrytteren Michael Mørkøv efter syv år skulle prøve noget nyt efter nytår.

Det nye bliver det russiske hold Katusha, der blandt mange prominente ryttere har den norske supersprinter Alexander Kristoff på holdkortet.

- Efter syv år på det samme hold var det tid for mig til at skifte. Jeg hørte, at Alexander Kristoff ville have mig på holdet. I mange år har jeg drømt om at arbejdet for en rendyrket sprinter.

Se også: Svensk cykelløb ramt af dødsfald

- Jeg er selv hurtig, men ikke hurtig nok til at vinde store løb. Jeg vil være en del af et vinderhold. Jeg foretrækker at hjælpe en holdkammerat med at vinde store klassikere frem for selv at vinde små løb.

- Det var ikke svært at træffe dette valg. Jeg har altid været glad for mit nuværende hold, men jeg ser allerede frem mod næste sæson, siger Mørkøv i en pressemeddelelse fra sit kommende hold.

30-årige Michael Mørkøv har flere VM-titler og en olympisk sølvmedalje på sit cv - alle hentet på cykelbanen.

Som landevejsrytter har han primært været hjælperytter, men han har også skabt resultater på egen hånd.

Tidligere på sommeren vandt han den afsluttende etape i Post Danmark Rundt, og i 2013 vandt han både DM-titlen på landevej og en etape i Vuelta a' Espana.

Se også: Danmark Rundt-vinder rykker frem i regnfuldt løb

Mørkøvs nye arbejdsgiver glæder sig til at få danskeren i sadlen efter nytår.

- For det første er ankomsten af Michael Mørkøv en betydelig forstærkning af sprinter-gruppen omkring lederen Alexander Kristoff i klassikerne såvel som i etapeløbene.

- Derudover er Mørkøv ikke bare en stærk, loyal og en taktisk fantastisk rytter, han er også i stand til at opnå topresultater på egen hånd, siger Katusha-manager Viacheslav Ekimov i pressemeddelelsen fra Katusha.

32 kommentarer
Vis kommentarer