Dansk stortalent: Jeg skal nok nå i finalen en dag

Søren Kragh Andersen gennemførte med Tirreno-Adriatico sit første World Tour-løb, og han er fuld af selvtillid og tro på, at han har en fremtid som toprytter i det professionelle felt

Søren Kragh Andersen har fået en god start på tilværelsen som professionel. I april skal han køre to af verdens største cykelløb, når han debuterer i Flandern Rundt og Paris-Roubaix. (Foto: Ernst Van Norde).
Søren Kragh Andersen har fået en god start på tilværelsen som professionel. I april skal han køre to af verdens største cykelløb, når han debuterer i Flandern Rundt og Paris-Roubaix. (Foto: Ernst Van Norde).

Etaperesultaterne var ikke prangende, men mavefornemmelsen var god, da Søren Kragh Andersen tirsdag aften kunne sætte hak i kalenderen ud for sin karrieres første World Tour-løb. Tirreno-Adriatico forløb glimrende for den 21-årige rytter, som er i gang med sin første sæson som professionel.

Han sluttede samlet som nummer 78 og sneg sig på to etaper i top 20, men han sugede erfaring til sig og kunne konstatere, han ikke var totalt overmatchet i det stjernebesatte felt.

- Det var en fed oplevelse, og jeg synes, det gik godt. De første to dage led jeg lidt, men jeg blev bedre og bedre, som løbet skred frem, og det lover godt for klassikerne, siger Søren Kragh Andersen, som er udtaget til Giant-Alpecins hold i monumenterne Flandern Rundt og Paris-Roubaix - to af de største løb i verden.

- Benene er lidt ømme nu, men følelsen i kroppen er god. Jeg følte, jeg kunne være med, og jeg løste de opgaver, jeg fik under løbet, siger Søren Kragh Andersen.

- Jeg har fået bekræftet, at jeg hører hjemme på dette niveau, og jeg føler, jeg for hver dag kommer tættere og tættere på min bedste form.

Se også: Dansk cykeltalent treer i norsk opvisning

Som et af de største danske talenter i de senere år er Søren Kragh Andersen ikke uvant med at køre væddeløb, men der er et pænt stykke vej fra løb på kontinentalniveau til World Touren, måtte han konstatere i 'løbet mellem de to have', Tirreno-Adriatico.

- Løbet bliver kørt langt mere kontrolleret, og rytterne kører i langt højere grad som hold, end jeg er vant til på kontinentalniveau. Og så bliver der kørt stærkt - og virkelig stærkt, når der for alvor bliver trådt til, fortæller Søren Kragh Andersen.

- Niveauet er virkelig højt, men jeg er stadig fast i troen på, at jeg en dag kan opnå at køre med i finalerne i de løb, der passer til mig.

Næste opgaver bliver World Tour-løbene E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, hvorefter brostensklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix venter. Et drømmeprogram for en ung rytter af Kragh Andersens kaliber.

- Det er megafedt, og der er intet pres på mig. Jeg skal bare suge til mig i de største løb, jeg kunne ønske mig at køre, siger Søren Kragh Andersen, som endnu ikke kender holdets taktik i de vigtige klassikere.

Se også: Bil pløjer ind i danskerhold - verdensstjerne slemt skadet

Holdkaptajn John Degenkolb når ikke at blive klar efter holdets frygtelige træningsulykke i Calpe i Spanien i januar, og det betyder formentlig, at alle holdets ryttere får chancen for at slå til. Den, der viser sig stærkest i selve løbene, får holdkammeraternes opbakning, vurderer Kragh Andersen.

Han var med i den gruppe ryttere, som under træning blev kørt ned af en forvirret britisk turist, som i bil kørte i den forkerte side af vejen, og han var den eneste, der slap uskadt. Den voldsomme oplevelse sidder dybt i den unge rytter, og han har ikke lyst til at tale om ulykken.

- Det er et overstået kapitel. Lad os se fremad, siger Søren Kragh Andersen.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere