Dansk super-år fortsætter: Ydmyger den olympiske mester

Den danske cykelrytter Magnus Cort slog OL-guldvinderen Greg van Avermaet i spurten på 2. etape i Tour de Yorkshire.

Magnus Cort sikrer sig årets anden etapegevinst. Foto: All Over
Magnus Cort sikrer sig årets anden etapegevinst. Foto: All Over

Den danske cykelrytter Magnus Cort slog til på 2. etape af Tour de Yorkshire fredag.

Her var Astana-rytteren uimodståelig, da han kort før målstregen spurtede sig til sejren og dermed vandt etapen og kørte sig i løbets førertrøje.

2. etape blev afgjort efter en stigning, og her henviste Cort fornemt OL-guldvinderen Greg van Avermaet (BMC) og Eduard Prades (Euskadi-Murias) til de næste pladser. Cort lå i hjulet på klassikerkongen van Avermaet, men da målstregen nærmede sig, trådte danskeren til, forlod guldvinderen og ydmygede ham på de sidste meter, da han ikke kunne holde hjul på den hurtige dansker.

Etapen bød på 149 kilometer fra Barnsley til Ilkey i løbet, der er en del af Europa Tour i en kategori under Postnord Danmark Rundt.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

- Det var en virkelig hård dag, og det var en hård stigning op til målstregen. Jeg måtte virkelig give alt på stigningen, så jeg er meget glad for sejren.

- Alle kørte på grænsen på stigningen, og jeg lukkede blot øjnene og kørte, siger Magnus Cort i en pressemeddelelse fra holdet.

Efter flere udbrud på dagens etape var der samling med 17 kilometer igen, da en stigning ventede.

Her blev feltet reduceret før den sidste stigning, hvor danskerne slog til med 50 meter igen og spurtede sig til sejren og førertrøjen.

Der var stor ros fra sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Oscar Gatto kørte Magnus Cort i position før den sidste stigning, og derfra kørte han sin chance, og selvfølgelig havde han gode ben, hvilket gav en fantastisk sejr.

- Nu vil forsøge at forsvare føringen, siger Lars Michaelsen.

Kan Cort forsvare førertrøjen. Foto: All Over
Kan Cort forsvare førertrøjen. Foto: All Over
 

3. etape køres lørdag, når rytterne tilbagelægger 184 kilometer fra Richmond til Scarborough.

Magnus Corts etapesejr er blot den seneste bedrift i en fuldstændig forrygende dansk cykelsæson, hvor sejre og store resultater har stået i kø. Mads Pedersens andenplads i Flandern Rundt, Michael Valgrens to sejre i brostensløbet Omloop Het Nieuwsblad og den store endagsklassiker Amstel Gold Race.

1 af 2 
2 af 2 Magnus Cort sikrer sig årets anden etapegevinst. Foto: All Over
7 kommentarer
Vis kommentarer