Dansk talent tæskede eliten - nu får han fed kontrakt

Mads Pedersen kørte sig søndag til en utrolig andenplads i Flandern Rundt - mandag forlængede han kontrakten med Trek-Segafredo frem til 2020

Mads Pedersen viste søndag, at han kan håndtere brostenene - nu er han blevet belønnet med en kontraktforlængelse. Foto: All Over Press
Mads Pedersen viste søndag, at han kan håndtere brostenene - nu er han blevet belønnet med en kontraktforlængelse. Foto: All Over Press

En andenplads i debuten i Flandern Rundt har sendt Mads Pedersens navn i kredsløb blandt alverdens cykelmedier.

Den 22-årige Tølløse-dreng har da også dagen efter det fantastiske resultat begået et nyt: Han har forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, så de to parter nu har papir på hinanden frem til 2020.

- Jeg er virkelig begejstret over at forny min kontrakt med Trek-Segafredo. Jeg føler mig hjemme på holdet. Den tillid, de viser mig, har fået mig til at vokse meget, og jeg er ret sikker på, at jeg med Trek-Segafredo har det bedste sted at udvikle mig og samle erfaring - specielt i klassikerne, siger Mads Pedersen i en pressemeddelelse.

Den danske mester havde en fantastisk sæson som neo-pro sidste år, hvor han demonstrerede sine evner som tempokører og blandt andet vandt etapeløbet Tour du Poitou-Charentes samt det danske mesterskab.

I denne sæson har han fulgt fornemt op med etapesejr i Harold Sun Tour, mens han blev en flot nummer fem i Dwars door Vlaanderen, inden han altså søndag blev nummer to i Flandern Rundt.

Han håber på at kunne følge op på sine resultater, men han er omvendt klar over, at han som blot 22-årig stadig har meget at lære og tiden foran sig.

- Jeg var glad for at starte sæsonen i Australien for at vise, at jeg var på rette vej til foråret, og jeg er naturligvis stolt over mine resultater i denne uge.

- Det var en god måde at begynde sæsonen på, men jeg er stadig ung og har har stadig brug for erfaring - så der er mere at komme efter, håber jeg.

- Lige nu er jeg fokuseret på Paris-Roubaix- Det er mit yndlingsløb og måske om et par år kan jo komme til det med fokus på sejren, siger Mads Pedersen, der som junior vandt netop Paris-Roubaix.

Holdets manager, Luca Guercilena, har tidligere over for Ekstra Bladet rost Mads Pedersen og spået ham en stor fremtid. Men selv han må indrømme, at andenpladsen i den monumentale klassiker Flandern Rundt var mere, end han havde turdet håbe på.

- Da vi skrev kontrakt med Mads sidste år, vidste vi naturligvis, at han havde stort potentiale, hvilket han også beviste i sin første sæson med fem sejre. Der er ingen tvivl om hans styrke

- Så i år har han fortsat i det spor og endda taget det til et højere niveau ved at vinde en etape i Australien og køre en meget solid enkeltstart i slutningen af en hård Tirreno-Adriatico (han blev nummer fire, red.).

- At se ham køre så godt i denne uge - og specielt hans utrolige andenplads i Flandern Rundt - har virkelig været ud over vore forventninger. Det var det, vi håbede på om nogle år, og at han allerede er i stand til at gøre nu som 22-årig tyder på en lys fremtid - en fremtid, vi er glade for at dele med ham, siger Luca Guercilena.

Han kan foreløbig glæde sig til søndagens brostensklassiker Paris-Roubaix, der forhåbentlig har Mads Pedersen i en ny hovedrolle.

Dansk pragtpræstation i kæmpe løb

Åh nej: Rytter smadrer ind i betjent

Mads Pedersen henter ny dansk etapesejr i Australien