Dansk talent tæt på sejren i Vueltaen

Matteo Trentin vandt for tredje gang ved årets Vuelta a España, mens Søren Kragh Andersen blev nummer tre

Den helt store sprinterkonge i årets Vuelta a España, Matteo Trentin fra Quick-Step, sejrede fredag for tredje gang i årets Vuelta.

Den italienske indehaver af pointtrøjen kom først i den afgørende spurt på 13. etape. Danske Søren Kragh Andersen (Sunweb) kom på tredjepladsen efter en imponerende afslutning.

Der var - på trods af en lille bakke kort før mål - lagt op til en fælles afslutning på den 198,4 kilometer lange og flade etape fra Coín til Tomares.

Fire ryttere forsøgte sig dog alligevel med et udbrud.

De fire lykkeriddere var Alessandro De Marchi (BMC), Alexis Gougeard (AG2R), Thomas De Gendt (Lotto Soudal) og Arnaud Courteille (FDJ).

Det lykkedes ikke for udbruddet at holde hjem, og Alessandro De Marchi blev hentet som sidste mand mindre end 10 kilometer før målstregen.

Feltet kom samlet til den lille bakke cirka tre kilometer før mål. Bakken var ikke helt lang nok til at splitte feltet ad, men den skabte alligevel en del ravage og gjorde det svært for rytterne at komme i position til spurten.

Søren Kragh Andersen angreb, men kunne ikke ryste et stærkt QuickStep-tog af og måtte slå ud. Hans forcering havde dog skabt stor udskilning, der blandt andet betød, at Orica-Scotts danske sprinter, Magnus Cort, måtte give slip.

Matteo Trentin blev dog ikke rystet af den hektiske afslutning og sejrede i spurten foran Gianni Moscon (Sky) og altså Søren Kragh Andersen, der formåede at holde hovedet koldt og finde benene igen efter sit angreb.

Chris Froome (Sky) fører fortsat i den samlede stilling.

Læs mere fra Vueltaen her:

Vuelta-rytter overfaldet af tilskuer: Derfor gik det galt

Vuelta-VANVID: Tilskuer overfalder rytter!

Contador i nyt heroisk angreb - Styrtet Froome i store problemer

'Kujonagtigt angreb i nat': Normans Vuelta-holdbus brændt af