Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Dansk toprytter afslører hårdt miljø: Han tog kvælertag på mig

Matti Breschel vil godt stå ved, at han selv er et dumt svin på en cykel, og fortæller også om episoder, der har været meget voldsomme

De fire danske Astana-ryttere Jesper Hansen, Michael Valgren, Jakob Fuglsang og Matti Brechel. Foto Ernst van Norde
De fire danske Astana-ryttere Jesper Hansen, Michael Valgren, Jakob Fuglsang og Matti Brechel. Foto Ernst van Norde

Den danske toprytter Matti Breschel er et dumt svin. Det erkender han selv.

Som seer til cykelløb ser man ofte en række ryttere, der i mere eller mindre hæsblæsende tempo ruller gennem landskabet, men ikke alt er, som det ser ud.

Breschel beretter således, hvordan rytternes temperamenter ofte kommer i kog, og han er ikke selv flokkens fromme lam.

I TV2-programmet Go' Morgen Danmark fortalte Astana-rytteren, at det tit går voldsomt for sig. Forleden dag aftalte han selv at tage en slåskamp efter løbet, fordi han var kommet op at toppes med en anden rytter.

- Små slåskampe og knytnæver i hovedet. Det er altså set før, og det har jeg oplevet masser af gange. Jeg havde en episode for ikke mindre end to uger siden, hvor der blev taget kvælertag på mig, siger Matti Breschel.

- Aftalen lød så, at vi måtte tage en lille slåskamp efter løbet, men det gode er, at det som regel aldrig bliver til noget, og man ender med at blive gode venner igen, siger han uden at nævne navnet på rytteren.

Den 32-årige dansker, der tidligere har hentet to VM-medaljer i landevejscykling, fortæller, at det ofte er i spurter og i brostensløb, at han bliver til ´det dumme svin´.

Breschel er skiftet til Astana i denne sæon, hvor han kører på hold med danskerne Jesper Hansen, Jakob Fuglsang og Michael Valgren. Sidstnævnte kom meget galt afsted i Fleche Wallone for nyligt, men delte et blodigt billede kort tid efter. Det er ikke for sjov i cykelsporten.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen