Dansk tour-chok vækker foragelse i Norge: 'Hvad skal de med ham?'

Det er meget svært at se, hvad Katusha skal bruge Robert Kiserlovski til, påpeger den norske cykelekspert Mads Kaggestad, der havde foretrukket Michael Mørkøv på holdet

Michael Mørkøv er et meget mer oplagt valg til Katushas Tour-trup end kroatiske Robert Kiserlovski, mener den norske cykelekspert Mads Kaggestad
Michael Mørkøv er et meget mer oplagt valg til Katushas Tour-trup end kroatiske Robert Kiserlovski, mener den norske cykelekspert Mads Kaggestad
Følg Cykling

Det var ikke bare i Danmark, at nyheden om, at Katusha havde droppet Michael Mørkøv til Tour de France, kom som et chok.

Også i Norge vakte det undren, at nationens cykelstolthed, sprinteren Alexander Kristoff, ikke kunne få sin mest betroede hjælper med til verdens største cykelløb, som det ellers var planen.

Kristoff selv var uforstående, og det var også den tidligere cykelrytter og nuværende cykelekspert for norsk TV2, Mads Kaggestad.

Og Kaggestad forstår da slet ikke, at den kroatiske klatrer Robert Kiserlovski i stedet for Mørkøv er udtaget på et hold, der ellers ikke rummer ryttere, der kan køre opad

- Jeg aner ikke, hvad de vil med Kiserlovski. De kunne i stedet have bygget et solidt hold rundt om Kristoff ved at udtage Mørkøv. De havde haft et ekstremt godt sprintertog, hvis de udtog ham, siger Mads Kaggestad til norsk TV2 og påpeger, at kroaten ikke har leveret resultater meget længe.

Han hæfter sig ved, at holdets bjerg-typer som Rein Taaramäe, Ilnur Zakarin og Simon Spilak ikke er med, og at det gør Kiserlovskis udtagelse endnu mere mystisk.

Og det gavner heller ikke lige frem stemningen på holdet.

- Jeg tror i værste fald, at dette kan skabe meget frustration og gøre, at Kristoff mister energi og fokuserer på ting, han alligevel ikke kan gøre noget ved.

- Men jeg håber, at han reagerer anderledes, og at det preller af, siger Mads Kaggestad.

Under alle omstændigheder er der brug for fokus på Katusha-mandskabet under Tourens start.

1. etape er en enkeltstart på 14 km, der bliver kørt 1. juli langs Rhinen i Düsseldorf. Her er holdets tempo-specialist Tony Martin storfavorit til at tage den gule førertrøje. Og på de efterfølgende to etaper kan Kristoff så slå til, inden det lidt lettere kavaleri overtager scenen.

Mandefald inden start? Sådan ser det ud for de danske Tour-ryttere

Dansk Tour-chok: Mørkøv droppet til Touren

Valgren klar til Touren: Her er hans mål for løbet

Intern uro kan sende dansker mod ny arbejdsgiver

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT