Dansk Tour-flytning: - Malk koen igen

Michael Rasmussen kan sagtens se det positive i, hvis den danske Tour-start bliver rykket væk fra 2021

Her kan du se de planlagte ruter på de danske etaper af Tour de France, som nu hænger i en tynd tråd. Video: ASO.
Følg Cykling

Dansk Tour-bombe: Starten er i fare

Den franske avis Le Telegramme kunne tidligere torsdag melde, at Tour de France-arrangøren ASO har kontaktet den franske region Bretagne, så de kan overtage den danske Tour-start i København i 2021.

Umiddelbart skuffende nyt, men Ekstra Bladets cykelkommentator Michael Rasmussen kan godt se det positive i det.

- Jeg forstår udmærket, hvis København står fast på 2021, men hvis man nu valgte at rykke starten i København til 2022, så har man jo faktisk fået et års gratis reklame som by, og de får mulighed for at malke koen en ekstra gang, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Årsagen til, at Tour de France-arrangøren vil have Bretagne til at være værter for starten i 2021, er, at coronavirus skubbede EM til 2021, og her skal der også spilles kampe i København lige op til Tour de France-starten.

Der spilles EM i København 12, 16, 21 og 28. juni, mens Tour de France efter planen indledes i København 2. juli, inden man 3. juli kører fra Roskilde til Nyborg og 4. juli kører fra Vejle til Sønderborg.

Københavns overborgmester Frank Jensen har tidligere afvist, at Tour de France-arrangørerne kunne rykke Tour-start en uge frem til 25. juni, så Tour'en ikke kolliderer med OL, og det er sikkert derfor, at der nu spekuleres i at rykke 2021-starten til Bretagne og måske køre i København året efter.

- Der er jo ingen tvivl om, at København får masser af opmærksomhed næste år i forbindelse med EM og ved at rykke Tour de France-starten til 2022, så kunne man forlænge effekten af København som stor sportsby.

- Man må formode, at kontrakten er på plads, så det i gåseøjne 'bare' er en justering af årstallet, vurderer Michael Rasmussen.

Få det nu fixet, Frank

Borgmester: Landsholdet er større end Touren

Artiklen fortsætter under billederne

I februar blev Tour-ruten i Danmark præsenteret. Foto: Ernst van Norde
I februar blev Tour-ruten i Danmark præsenteret. Foto: Ernst van Norde

I februar 2019 - dengang Lars Løkke var statsminister - kom det frem, at Tour de France skulle starte i Danmark. Foto: Jonas Olufson
I februar 2019 - dengang Lars Løkke var statsminister - kom det frem, at Tour de France skulle starte i Danmark. Foto: Jonas Olufson

Han skaffede EM til Danmark: Drømmen må ikke briste

Kan rykke dansk Tour-start

København får både EM og Tour de France i 2021

Han anerkender, at der formentlig vil være en logistisk udfordring omkring hotelværelser og lignende.

- Men det er ikke uløseligt, for man må formode, at de fleste hoteller er ledige i 2022.

- Og omkring Tour de France så må man formode, at den resterende del af løbet i 2021 køres uændret, så det blot er de første tre dage, der ændres, siger Rasmussen.

Er det et prestigetab for Danmark alligevel ikke at kunne holde Tour-start i 2021?

- Nej, det synes jeg ikke. Der er jo ikke noget, der bliver taget fra Danmark. Det vil blot blive udskudt på grund af ekstraordinære omstændigheder, siger Rasmussen.

Han forstår udmærket, at der kan være kontraktmæssige forhold, der gør, at der er potentielle konflikter, som ASO gerne vil undgå ved at flytte den danske Tour-start til 2022.

- Der er sikkert noget med nogle billboards på Rådhuspladsen og reklamer på HT-busserne, som nogen har lagt beslag på omkring synlighed i byen, siger Rasmussen.

Sportsligt går mange danske ryttere og glæder sig til Tour-starten i København. Michael Rasmussen mener dog ikke, at en udskydelse fra 2021 til 2022 vil påvirke det store.

- Vi må jo formode, at Fuglsang endnu ikke er gået på pension om to år, og uanset hvad så er det jo ikke afgørende etaper, der køres på dansk grund, så det er ligegyldigt, siger Rasmussen.

Ekstra Bladet har tidligere på dagen haft fat i København Kommunes presseservice, der fortæller, at overborgmester Frank Jensen er på ferie, men ikke har kommentarer til ASO's ønske om at flytte Tour-starten til Bretagne, så længe der er tale om spekulationer.

Medie: Frank Jensen afviser Tour-boss

Ballade med dansk Tour-start

Borgmester satser på fodboldfans til Tour-start

Sponsorkamp truer dansk EM-fest

Ineos-sportsdirektør død 40 år gammel

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.