Dansk Tour-start får et slag: Tour-arrangøren siger nej

Det bliver ikke i 2019, at Tour de France starter i Danmark - der er dog stadig mulighed i 2020 og 2021

Utrecht stod for den seneste udenlandske Tour de France-start. Det var i 2015. Foto: Tariq Mikkel Khan
Utrecht stod for den seneste udenlandske Tour de France-start. Det var i 2015. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Non!

Det var svaret fra Amaury Sport Organisation (ASO), der arrangerer Tour de France, til den danske regering, der har søgt om værtsskabet for Grand Départ i 2019, 2020 eller 2021.

Det siger erhvervsminister Brian Mikkelsen - der har været i kontakt med selskabets løbsdirektør, Christian Prudhomme - til BT.

- Jeg kontaktede selv Christian Prudhomme, og han er stadig meget positiv over for et Tour de France i Danmark i fremtiden. ASO viser fortsat stor begejstring for Danmark, men Prudhomme lægger ikke skjul på, at der er stor interesse for en Grand Départ fra andre lande. I den forbindelse passer Danmark ikke ind i ASO's planer i 2019, siger Brian Mikkelsen.

Det betyder dog ikke en endegyldig kurv til Danmark som vært for en Tour-start.

For selv om 2019 er et no-go, så er der bestemt muligheder i de to andre år, mener Brian Mikkelsen.

- Mit klare indtryk er, at vi har en reel chance for at få Touren til Danmark i 2020 eller 2021 - måske 75 procent. Vi er fortsat i meget tæt dialog med ASO, og Christian Prudhomme opfordrer os til fortsat at klø på.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld. Han har ikke lovet os noget, men når han opfordrer os til at arbejde videre, tror jeg ikke bare, det er noget, han siger, siger Brian Mikkelsen.

Besværligt med Danmark
Danmark har præsenteret ASO for en plan med en prolog i indre by i København, en 1. etape fra Roskilde til Odense og derefter en 2. etape fra Vejle til Sønderborg.

Den plan bliver besværliggjort af, at hele Tour-karavanen derefter skal flyves til Frankrig på en ekstraordinær hviledag, og ASO i den forbindelse er tvunget til at bede den internationale cykelunion, UCI, om dispensation til at starte en dag tidligere end normalt for en Grand Tour.

På plussiden tæller det, at ASO er meget lydhør over for en start i udlandet. Således var det i 2014 engelske Yorkshire, der var værter for de første etaper, mens det året efter blev afholdt i hollandske Utrecht.

Også i år starter Tour de France uden for Frankrig - her er det tyske Düsseldorf, der lægger asfalt til.

Se også: Baskisk bud kan blive streg i dansk Tour-regning

Se også: Dansk borgmester mødte Tour de France-vinder i lufthavn

Se også: Touren tættere på DK?: Tour-boss knytter danske bånd

Se også: Danmark lægger billet ind på Tour-start

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere