Dansk VM-helt deler glædelig nyhed

Mads Pedersen havde kontraktudløb i år, men har opgivet at søge nye veje og har forlænget sin kontrakt med amerikanske Trek-Segafredo i yderligere to år

Tour de France begynder i København næste år og på anden etape kører feltet gennem hans hjemby. Video: ASO

Havde danske fans drømt om at se Mads Pedersen på et dansk hold, når Tour de France begynder i København næste år og på anden etape kører gennem hans hjemby, bristede den onsdag.

Da blev det meddelt, at Pedersen, som havde kontraktudløb i år, har forlænget sin kontrakt med det amerikanske Trek-Segafredo-hold med endnu to år.

Verdensmesteren opgiver dermed muligheden for at lade interesserede hold slås om hans gunst hele foråret med optimalt økonomisk udbytte til følge. Årsagen er, at han befinder sig godt på holdet, som altid har vist ham tillid og givet ham chance for at folde sit talent ud.

Mads Pedersen fejrer sin kontraktforlængelse sådan her på Twitter:

- Luca (Guercilena, teammanager, red.) troede på mig allerede for tre år siden, da jeg skrev min første kontrakt med holdet, siger Pedersen i en pressemeddelelse.

- Det gjorde mig virkelig glad, at jeg blev vist den tillid, og det er en meget væsentlig årsag til, at jeg nu har forlænget min kontrakt, lyder det fra Pedersen.

Verdensmester Mads Pedersen var populær blandt  autografjægerne, da han  sammen med Mikael Mørkøv stillede op i 100 km parløb som par nr. 7 til Nytårsstævnet i Ballerup Super Arena i december. Foto: Jan Sommer.
Verdensmester Mads Pedersen var populær blandt autografjægerne, da han sammen med Mikael Mørkøv stillede op i 100 km parløb som par nr. 7 til Nytårsstævnet i Ballerup Super Arena i december. Foto: Jan Sommer.

Han kører nu for Trek-Segafredo mindst frem til udgang af 2022. Han ventes at få debut i Tour de France i år, men det er og bliver de hårde brostensklassikere, der tiltaler ham mest.

I 2018 blev han nummer to i Flandern Rundt, hvilket lod hele verden forstå, at han er en klasserytter. 2019-sæsonen blev en skuffelse for ham - lige indtil han i september vandt verdensmesterskabet i Yorkshire og nu i hele denne sæson kører i den regnbuestribede verdensmestertrøje.

Luca Guercilena deler Pedersens begejstring for det forlængede samarbejde:

- Han er en vinder og har et vinderinstinkt, og jeg tror fuldt og fast på, at han er på vej til succes i klassikerne.

- Jeg stoler på, at han efter sin VM-sejr har større tiltro til egne evner, og jeg tror, han vil opnå store resultater i de kommende sæsoner, siger Luca Guercilena i pressemeddelelsen.

Med Ekstra Bladet + kan du se FC Barcelona og Real Madrid i Copa del Rey her!

'Se på ham - han er interessant'

Verdensmesteren slår Fuglsang og får ny stor hæder

Fuglsang er kongen af 2019!

Riis lukker sit hold: Bekymring for fremtiden