Annonce:
Annonce:

Dansk VM-medalje: Michael Valgren vinder bronze

En stærk præstation fra Michael Valgren sikrede dansk bronzemedalje ved VM i landevejscykling

Michael Valgren spurtede sig til bronzemedaljen. Foto: Ernst van Norde
Michael Valgren spurtede sig til bronzemedaljen. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Cykling

Dansk medalje! Michael Valgren leverede en gigantisk præstation og snuppede en bronzemedalje til det danske hold.

Julian Alaphilippe vandt løbet og kan tage endnu et år i verdensmestertrøjen.

Franskmanden stak fra resten af udbryderne 15 kilometer før mål og kunne lade sig hylde som verdensmester af tilskuerne i belgiske Leuven.

Herefter måtte Valgren og forfølgerne kæmpe om de resterende medaljer. I en tæt spurt mellem fire tog hollandske Dylan van Baarle tog sig af sølvet, og Valgren fik holdt sig på podiet med bronze.

Verdensmesteren kom alene i mål. Foto: Ernst Van Norde
Verdensmesteren kom alene i mål. Foto: Ernst Van Norde

Angreb fra start
Trods den lange distance på 268 kilometer rundt i Flandern i Belgien, der ventede VM-feltet, var der ingen planer for de store nationer om at vente til allersidst med at åbne løbet.

Efter et tidligt udbrud uden store navne var kommet afsted, åbnede det belgiske stjerneskud Remco Evenepoel løbet med hele 178 kilometer til mål.

Annonce:

Angrebet endte ud i en større gruppe med blandt andre Kasper Asgreen og Magnus Cort, der gav det italienske hold sved på panden i feltet. De fik dog lukket den farlige gruppe 50 kilometer efter.

Uheldige danskere
Det stærke danske landshold blev kraftigt decimeret undervejs i det offensive løb. To styrt sendte Mads Pedersen ud af løbet, og også Andreas Kron og Mikkel Honoré måtte stå af, da styrt sendte dem langt efter feltet.

Næste dansker i offensiven var Mads Würtz Schmidt, der kom afsted i en gruppe med godt 90 kilometer til mål. En gruppe, der igen inkluderede en utrættelig Evenepoel. 30 kilometer senere fik resterne af den gruppe selskab af de helt store favoritter, da Julian Alaphilippe åbnede ballet på en af de hårde bakker.

Her forsvandt Mads Würtz fra fronten, men det lykkedes dog Michael Valgren at komme med som eneste dansker. 17 mand sad nu i front og øgede hastigt til feltet. Dermed skulle regnbuetrikoten fordeles i gruppen, hvor favoritter som Wout van Aert (Belgien) og Mathieu van der Poel (Holland) også sad.

Annonce:

Tilbage ventede to omgange på den hårde rundstrækning omkring målbyen Leuven.

Særligt Alaphilippe var uhyre aktiv i forsøget på at splitte gruppen og trætte de hurtigere konkurrenter. Da klokken lød for sidste gang med 15 kilometer igen, var den forsvarende verdensmester alene i spids foran en firemandsgruppe med Michael Valgren.

Det forspring var ikke til at hente igen. Julian Alaphilippe kunne i sikker stil køre alene over stregen i Leuven som dobbelt verdensmester.

Bagved lykkedes det Michael Valgren at komme væk med belgiske Jasper Stuyven, hollandske Dylan van Baarle og amerikanske Neilson Powless.

Efter flere angreb skulle de fire spurte om de sidste to medaljer. Her fik Valgren lige nøjagtigt sneget sig foran Stuyven og tog bronzemedaljen efter Van Baarle.

Dermed fortsatte Valgren den flotte form i efteråret, der tidligere på måneden gav danskeren to sejre i italienske løb for hans hold EF Education.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: