Danske Cecilie tog cykelverdenen med storm: - Min telefon gløder

Cecilie Uttrup Ludwigs forrygende interview få meter fra målstregen har vakt opsigt. MEGET opsigt

Cecilie Uttrup Ludwigs hyldes på podiet tirsdag, da hun sikrede sig point nok i bjergene til at sikre sig bjerghæderen i Le Grand Bornand. Foto: Getty Images
Cecilie Uttrup Ludwigs hyldes på podiet tirsdag, da hun sikrede sig point nok i bjergene til at sikre sig bjerghæderen i Le Grand Bornand. Foto: Getty Images
Følg Cykling

Kvindecyklingen kæmper en hård kamp for opmærksomhed og står i skyggen af herrerne og ikke mindst deres igangværende Tour de France.

Men i går fik kvindecyklingen endelig lidt tiltrængt tv-sendetid, da et af kvindesportens vigtigste cykelløb La Course blev kørt i Frankrig i går. De bedste kvinder i verden skulle køre på en del af den samme rute, som herrerne skulle forcere få timer senere, og der var tv-dækning og masser af tilskuere til de deltagende ryttere.

Og en af løbets helt store lyspunkter - måske endda det allerstørste lyspunkt - var dansk. For selvom hun ikke vandt, men dog kørte sig til en yderst imponerende 4. plads på den skrappe dag i bjergene, så tog 22-årige Cecilie Uttrup Ludwig en hel cykelverden med storm.

Takket være et helt igennem forrygende, forblændende og fortryllende interview hun gav i minutterne efter, hun var kommet i mål som nummer fire. Siddende på asfalten fik følelserne frit løb. Se hendes interview lige her

Du kan også se hendes lige så følelsesladede interview på dansk hos TV2 lige her

At sige, at Uttrup Ludwig strøg med en masse opmærksomhed er i hvert fald ikke en underdrivelse. Hvor de andre tweets, som La Course lagde ud i går, fik mellem 50 og 100 'likes' og 'retweets', nogle af dem endnu flere, så stak deres tweet med den succesrige dansker helt af med mere end 250 retweets og på nuværende tidspunkt næsten 1000 'likes' på det sociale medie.

Jo, danskeren vakte stor, positiv opmærksomhed. Og her dagen derpå er 'Cykel Cille', som hun kalder sig selv, fortsat helt ekstatisk ovenpå den store oplevelse i går.

Arkivfoto: All Over Press
Arkivfoto: All Over Press
 

- Jeg er stadig helt høj. Jeg er stadigvæk så glad. Det har været så fedt. Det var vanvittig oplevelse det hele, fortæller Uttrup Ludwig over telefonen, mens hun sidder i tog på vej mod en velfortjent ferie i Italien, mens tunneler afbryder og forringe lydkvaliteten i telefoninterviewet af og til.

- Det var så fantastisk. Det er jo det her udstillingsvindue, vi ønsker at have. Vi fik lov til at vise, hvor god cykling vi kvinder kan køre. Det er derfor, 'La Course' er så stort, fordi der er så meget mediebevågendhed. Løbet bliver set over hele verden. Det er et stort og vigtigt løb for kvinder, fordi det giver os så meget eksponering.

- Man må sige, at dit interview har fået masser af opmærksomhed. Hvad går der igennem dig i de minutter, du leverer dine interview-guldkorn?

- Jeg kunne bare ikke styre mine følelser, og jeg kunne ikke holde tårerne tilbage. Det var så stort og fedt. Jeg var så umiddelbar og glad over det hele. Og personligt var det også, fordi jeg har haft en svær sæson med min visdomstand, der har voldt mig problemer. Det har været meget bedre, efter den kom ud.

- Hvilke reaktioner har du fået ovenpå den megen omtale?

- Jamen, altså. Min telefon har været rødglødende. Den har været brandvarm. Jeg har ikke nået at læse og svare på en tiendeldel af alle de beskeder, hilsner og privatbeskeder, jeg har fået. Det rører mig virkelig, at det også er nået ud til den brede del af Danmark. Jeg har mange venner, som ikke har med cykling at gøre, som har set det i sportsnyhederne og har skrevet og rost mig. Det gør mig bare så sindssygt glad og stolt. For det er det, jeg brænder for og vil. Jeg vil, at vi får noget mere opmærksomhed til kvinderne i cykelsporten.

Cecilie Uttrup Ludwig i aktion for sit hold Cervelo-Bigla. Foto: All Over Press
Cecilie Uttrup Ludwig i aktion for sit hold Cervelo-Bigla. Foto: All Over Press
 

Det er ikke første gang, at Uttrup vækker opmærksomhed - dog ikke i så udtalt grad som denne gang. Hun har tidligere slået et slag for, at kvinder får lov at køre på de samme ruter og få de samme udfordringer som mændene, eksempelvis ved VM. Hun brænder for at få opmærksomheden rettet ind på kvinder på to hjul.

- Det er bare så fedt, hvis jeg kan hjælpe til med at få opmærksomhed. Vi vil gerne se mere kvindecykling. Jeg skriver blogs og udtaler mig om ting, som jeg brænder for og er passioneret omkring. Det håber jeg, jeg kan fortsætte med. Min blog om VM blev modtaget virkelig fedt og skabte debat. Det er det, jeg håber på, at vi kan få ændret nogle ting. Jeg vil i hvert fald fortsætte med at skrive og sige min mening, lover Cecilie Uttrup Ludwig.

La Course blev i øvrigt vundet med en nærmest episk finaleafslutning af hollandske Annemiek van Vleuten få mulehår foran sin hollandske landsmand Anna van der Breggen, mens Uttrup Ludwigs holdkammerat Ashleigh Moolman snuppede den nederste plads på podiet.

Kvindelig Tour-dansker bryder sammen i gråd efter toppræstation

Bjarne Riis sagde det igen og igen: - Der er ingen garanti

Vilde planer: Riis vil gøre Fuglsang til Tour-vinder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter