Danske ryttere advarer om farligt VM-løb

Hvis regnen fortsætter, når der senere på ugen skal køres linjeløb ved VM, kan rytterne få store problemer.

Pernille Mathiesen frygter for linjeløbet på lørdag. Foto: Marit Hommedal/Reuters/Ritzau Scanpix
Pernille Mathiesen frygter for linjeløbet på lørdag. Foto: Marit Hommedal/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Regnen væltede ned over Yorkshire, da først U23-mændene og derefter elitekvinderne kørte om VM-guld i enkeltstart tirsdag.

Og fortsætter regnen, kan løbene senere på ugen blive noget af en udfordring for rytterne.

Efter at have stiftet bekendtskab med vejene omkring Harrogate i enkeltstarten vil danske Pernille Mathiesen meget gerne undvære regn og våde veje, når kvinderne kører linjeløb på lørdag.

- Vi kommer til at køre på den samme omgang, som vi gjorde i enkeltstarten, og den er ikke særligt god i regnvejr. Det bliver decideret farligt, hvis det regner, advarer hun.

Også landsholdskollegaen Louise Norman Hansen forudser problemer på de kuperede og snørklede veje.

- Der er nedkørsler med sving, som bliver farlige, hvis det er vådt. Det bliver helt sikkert mere spændende, hvis vejen er våd. Måske lidt for spændende, siger Louise Norman Hansen.

Efter nogle spektakulære styrt i mændenes U23-løb valgte arrangørerne at udsætte starten på kvindernes enkeltstart.

Dermed kunne man få ryddet vejene, så rytterne ikke risikerede samme skæbne som danske Johan Price-Pejtersen, der pludselig lå og plaskede rundt i vandmasserne.

- Det var dejligt, at de ryddede vejene, men det er jo en udendørs sport, så man skal forvente lidt af hvert. Jeg var mest træt af, at min start pludselig blev udsat en halv time, siger Pernille Mathiesen.

- Jeg var startet på opvarmningen, men var heldigvis ikke nået så langt som andre. Vi spiser jo måltider på klokkeslæt før sådan et løb, og selvfølgelig har det haft en betydning, siger hun.

Sunweb-rytteren er ikke helt tilfreds med sin egen præstation i tidskørslen, hvor hun sluttede på 18.-pladsen godt fire et halvt minut efter den nye verdensmester, Chloe Dygert fra USA.

- Jeg følte, at jeg mistede meget tid på det stykke, der egentlig burde være til min fordel. Mine ben syrede til, hver gang det gik opad. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg synes, mine forberedelser har været gode, siger hun.

Louise Norman Hansen endte som nummer 23, og heller ikke hun havde nogen god fornemmelse undervejs.

- Det var svært at komme ind i en ordentlig rytme. Jeg synes, jeg underpræsterede. Jeg kørte alt, hvad jeg kunne, men det spillede bare ikke, siger Louise Norman Hansen.

Vejrudsigterne varsler stort set tørvejr til mændenes enkeltstart onsdag, men regnen skulle vende tilbage senere på ugen.

Johan Price-Pejtersen styrtede i en gigantisk vandpyt - vandmængderne i Yorkshire kan gøre resten af VM-løbene meget farlige. Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix
Johan Price-Pejtersen styrtede i en gigantisk vandpyt - vandmængderne i Yorkshire kan gøre resten af VM-løbene meget farlige. Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+