Danske talenter prægede hårdt VM-løb

Andreas Kron kæmpede med om medaljerne, men sluttede som nummer seks i VM-linjeløbet for U23-ryttere. Mikkel Bjerg blev nummer ni

Mikkel Bjerg, der tirsdag vandt enkeltstarten, blev nummer ni, mens Andreas Kron blev sekser i VM-linjeløbet. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Mikkel Bjerg, der tirsdag vandt enkeltstarten, blev nummer ni, mens Andreas Kron blev sekser i VM-linjeløbet. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Følg Sport
Følg Cykling

Den danske Riwal Readynez-rytter Andreas Kron var med i finalen, da VM i landevejscykling for U23-ryttere blev afgjort fredag aften.

Andreas Kron sad i en gruppe, der kørte frem til en frontgruppe med en kilometer igen, og han forsøgte sig til sidst, men måtte se hollandske Niels Eekhoof køre med VM-guldet.

Rytterne skulle ud på en rute, der bød på 173 kilometer med afslutning i Harrogate, hvor rytterne kørte de to sidste omgange.

Med 70 kilometer igen havde en gruppe omkring et minut til feltet, hvor USA og Frankrig arbejdede sammen om at jagte.

Fremme i frontgruppen sad Andreas Kron, mens der kort forinden var skidt nyt set med danske briller.

Spurtstærke Andreas Stokbro måtte således udgå efter en defekt, hvor det var umuligt at lukke hullet til feltet bagefter.

Ved indgangen til de to sidste omgange sad danske Mikkel Bjerg, Andreas Kron og Morten Hulgaard med i gruppen blandt de forreste, og Mikkel Bjerg forsøgte sig med et angreb på en mindre bakke.

Med 15 kilometer igen var en gruppe på seks ryttere dannet og lige efter dem forsøgte Andreas Kron at køre sig frem.

Kron endte i en gruppe 25 sekunder efter de forreste med ni kilometer igen, og med tre kilometer igen var afstanden barberet til 13 sekunder.

De forreste blev samlet med lidt over en kilometer igen, og så forsøgte Kron sig med et angreb, der dog hurtigt blev neutraliseret, og kræfterne slap op, lige som løbet blev afgjort.

Danske Mikkel Bjerg sluttede som nummer ni.

Cykel-VM til Danmark

Efter vildt styrt: Froome klar til comeback

Dansker skifter til Valgrens hold

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU