Dansker droppet til storløb: Men årsagen er fantastisk nyt

Den danske bjergrytter Jesper Hansen kan komme i spil til en af Tinkoffs ni Tour de France-pladser

Jesper Hansen får muligvis lov til at brillere i de franske bjerge (Foto: AP)
Jesper Hansen får muligvis lov til at brillere i de franske bjerge (Foto: AP)

Han har netop sluttet etapeløbet Kroatien Rundt med en flot præstation i bagagen.

En samlet andenplads i klassementet, der kom i stand efter særdeles flot kørsel på løbets store bjergetape, blev facit, og Jesper Hansen lignede en mand, der var klar til årets første store opgave, Giro d'Italia, som det hele sæsonen har været meningen, han skulle køre som hjælper for Team Tinkoffs polske kaptajn Rafal Majka.

Cykling Dansk Giro-debutant ser frem til ekstreme bjerge

Jesper Hansen ligger inden sidste etape i Kroatien Rundt nr. 2, efter at Team Tinkoff lørdag vandt holdtidskørslen. (Foto: All Over Press) Cykling Tinkoff-sejr sender dansker op på andenplads i Kroatien

Men da holdets liste over de ryttere, der stiller til start i det italienske storløb, kom ud, manglede Hansens navn på listen. Ikke god nok og droppet var den første indskydelse måske. Men faktisk er årsagen en anden og mere positiv en af slagsen. Han er nemlig kommet i spil til deltagelse i verdens største cykelbegivenhed, Tour de France. Det fortæller han til TV2.

- Jeg ville gerne have kørt Giroen, men det er med henblik på måske at komme med til Touren, så hvis det er det, der skal til, så er det en chance at tage, siger Hansen, der imponerede med sin kørsel i bjergene i sidste års Vuelta a Espana, hvor han hjalp Majka til den samlede 3. plads i den endelige slutstilling.

I stedet for at drøne rundt på hollandske og italienske landeveje skal den spinkle klatrer nu på træningslejr med holdkaptajn Alberto Contador og andre Tinkoff-ryttere i spil til Tour-truppen - heriblandt Hansens landsmand Michael Valgren, hvor Hansen skal forsøge at køre sig ind i varmen til det ni mand store Tour de France-hold.

Jesper Hansens muligheder for Tour-deltagelse er næppe blevet mindre med tanke på, at en af Contadors allervigtigste støtter, Michael Rogers, i går måtte indstille sin karriere på grund af hjerteproblemer. Selvom danskeren ikke har australierens rutine, så kan evnerne i bjergene godt sammenlignes med Rogers', og det er naturligvis i de højere luftlag, danskeren primært vil kunne hjælpe Contador.

Foto: AP Sport og Spil Stort cykelsport-tema: Her er forårets åbenbaringer

Skulle Tour-billetten blive indløst, vil det ikke være første gang, Hansen kører som hjælper for spanieren. Tidligere på året var Hansen i tjeneste for Contador under Katalonien Rundt.

- I Katalonien Rundt, hvor jeg var godt kørende, indtil jeg blev syg, havde jeg indtryk af, at han (Contador, red) var godt tilfreds. Han er også god til at sige, når man har gjort et godt stykke arbejde, lyder det fra Hansen.

Jesper Hansen vandt sidste år etapeløbet Tour of Norway, hvor han vandt løbets bjergetape. Danskeren kan tage nok et stort skridt i karrieren, hvis han får debut i Touren til sommer.

Holdet har dog før lavet samme manøvre med en landsmand. Den nu pensionerede rytter Nicki Sørensen blev efter et stærkt forår også taget væk fra Giro-truppen, og stod i stedet til at køre Tour de France. Men da holdet blev offentliggjort i slutningen af juni, blev der ikke plads til den rutinerede dansker, der dermed mistede to store Grand Tours i træk.

6 kommentarer
Vis kommentarer