Dansker i centrum da Sagan tævede konkurrenterne

Mads Würtz Schmidt lå i udbrud det meste af dagen, men måtte give op sammen med de øvrige udbrydere. Peter Sagan tog sin 12. etapesejr i Tour de France

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, analyserer her dagens etape - og der kort frem mod sjette etape

Peter Sagan tog sin 12. etapesejr i Tour de France efter en spurt mellem de sprintere, der kørte med over de drilske stigninger på onsdagens 5. etape.

Slovakken vandt spurten med en hel cykellængde, og der var reelt aldrig tvivl om, at Peter Sagan var suverænt hurtigst til sidst.

Danske Mads Würtz Schmidt var en del af et udbrud på en stor del af etapen, men han måtte opgive jagten på etapesejren små 40 kilometer før målstregen i Colmar.

Jakob Fuglsang kom i mål med de øvrige favoritter efter sprinterne.

Artiklen fortsætter under billedet..

Mads Würtz Schmidt leverede en stor indsats i den fire mand store udbrydergruppe. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
Mads Würtz Schmidt leverede en stor indsats i den fire mand store udbrydergruppe. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix

Mads Würtz Schmidt (KAT) kom i udbrud sammen med Toms Skujins (TFS), Tim Wellens (LTS) og Simon Clarke (EF1). Danskeren åbnede ballet og fik sammen med de øvrige tre ryttere slået et hul til feltet efter adskillige udbrudsforsøg.

De fire udbrydere fik omkring to minutters forspring, men feltet satte efterhånden tempoet op. Især Deceuninck - Quick-Step, Sunweb og Bora-Hansgrohe, der kørte for henholdsvis Julian Alaphilippe i den gule trøje, forhåndsfavoritten Michael Matthews og Peter Sagan, trådte i pedalerne fra fronten af feltet.

Firemandsgruppen fik dog lov til at holde frem til 38 kilometer før mål. Så måtte Mads Würtz Schmidt først give slip.

Og pludselig var det kun den lettiske mester, Toms Skujins, der kunne holde fast i drømmen om en sejr på 5. etape.

Den drøm døde relativt hurtigt, og selvom UAE's Rui Costa forsøgte at slippe væk til sidst, så var det op til de tilbageværende sprintere at afgøre sejren på 5. etape. Med Peter Sagan som den helt naturlige sejrherre foran Wout van Aert og Matteo Trentin.

Dagens etaperesultat og den samlede stilling kan ses nedenfor.

 

Jakob Fuglsang slog hovedet, da han styrtede på 1. etape. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 10. jul. 2019 - kl. 06:22 Sendte Fuglsang i asfalten: - Jeg har sagt undskyld

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere