Dansker skal hjælpe favorit til Giro-triumf

Den danske cykelrytter Christopher Juul-Jensen skal hjælpe Simon Yates til tops i Giro d'Italia

Danske Christopher Juul-Jensen har tilbudt Mitchelton-Scott-rytteren Simon Yates at hjælpe forud for årets Giro d'Italia. Foto: Claus Bonnerup
Danske Christopher Juul-Jensen har tilbudt Mitchelton-Scott-rytteren Simon Yates at hjælpe forud for årets Giro d'Italia. Foto: Claus Bonnerup

Der er store forventninger til Simon Yates i dette års Giro d'Italia, som begynder på lørdag.

Mitchelton-Scott satser på, at Simon Yates kan vinde Giroen, og han skal have hjælp af danske Christopher Juul-Jensen, der mandag blev bekræftet som deltager i etapeløbet.

Christopher Juul-Jensens rolle bliver primært at styre Simon Yates sikkert gennem den første og fladere del af Giroen. Det skriver holdet på sin hjemmeside.

26-årige Simon Yates lå længe til at vinde Giroen sidste år, men endte med at gå ned på en bjergetape, da Chris Froome tog den samlede sejr.

Siden viste han igen god form, da han i efteråret vandt Vuelta a España. Og nu er han meget opsat på at få revanche og nå helt til tops i Giroen.

Britiske Simon Yates ved sidste års Giro d'Italia. Foto: Imago Sport
Britiske Simon Yates ved sidste års Giro d'Italia. Foto: Imago Sport
 

- Jeg ville tilbage til Giroen. Det er det, der driver mig i øjeblikket, og det er det, der giver mig passion til at komme ud af sengen hver morgen.

- Jeg har på en måde et arbejde, der ikke er gjort færdigt i Giroen, men jeg vil give det et nyt forsøg. Vi var meget tæt på sidste år, siger Simon Yates til holdets hjemmeside.

29-årige Juul-Jensen skal sammen med Jack Bauer og Luke Durbridge hjælpe Simon Yates i de første ti dage, som ikke byder på de hårdeste stigninger.

Derefter byder etapeløbet på udfordringer i bjergene, og her skal blandt andre Mikel Nieve og Esteban Chaves assistere Simon Yates.

Giroen består af 21 etaper, og samlet skal rytterne gennemføre 3518,5 kilometer på den italienske rundtur.

Se også: Forrygende dansk triumf: Sætter OL-guldvinder til vægs


Cykling - 4. maj. 2019 - kl. 12:09 Cykelrytter tæt på at torpedere hundelufter

Se også: Styrt tvinger Valverde til at melde afbud til Giroen

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere