Dansker stiktosset: 'Simpelthen ikke okay'

Hvordan kan det lade sig gøre ikke at teste for doping gennem et helt løb?, spørger Magnus Cort

Cort er startet med succes for sin nye arbejdsgiver. Foto: Ritzau Scanpix
Cort er startet med succes for sin nye arbejdsgiver. Foto: Ritzau Scanpix

Hvor er I henne, kære dopingkontrol?

Magnus Cort vandt godt nok en af etaperne i Etoile de Bessèges, men trods sejren har den hurtige dansker ikke kun glade tanker i hovedet, for den manglende dopingkontrol til løbet bekymrer ham dybt.

- Desværre var det hele ikke godt i weekenden. Der var aldrig nogen dopingkontrol til dette løb!!! Jeg forstår ikke, hvordan det er tilladt at have et løb på dette niveau med syv World Tour-hold til start uden dopingkontrol. Efter min mening er det simpelthen ikke okay, UCI (Den internationale cykleunion, red.), skriver Cort på Instagram.

Riis i åbenhjertigt interview: - Smid mig i spjældet, hvis jeg fejler igen

Superstjerne viklet ind i slagsmål om sexisme

TV2 har fanget EF Pro Cycling-rytteren, der tror på, at dopingkontrollerne virker. Derfor håber han ikke, at det bliver hverdag med løb uden prøvetagninger.

- Det undrer mig, at det overhovedet kan lade sig gøre. Det er ret ualmindeligt, at man ikke har kontrol. Som regel er det altid vinderen, førertrøjen og måske en-to tilfældigt udvalgte fra etaperne som minimum, der bliver testet, siger Magnus Cort.

Cort kørte sidste år for Astana, men fik altså debut for EF Pro Cycling i det franske løb. Han kunne i alt drøne af sted med tre top 3-placeringer og pointtrøjen i sit første løb.

Riis fortryder grov kommentar

Officielt: CADF ønsker ikke Fuglsang-sag åbnet