Dansker vil hjælpe: Bedste sprinter har aldrig vundet i Paris

André Greipel har vundet ni Tour de France-etaper i karrieren, men han mangler stadig at vinde den vigtigste

Lars Bak håber at hjælpe årets bedste sprinter til sin første sejr i Paris (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Bak håber at hjælpe årets bedste sprinter til sin første sejr i Paris (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Supersprinteren André Greipel (Lotto Soudal) har vundet mindst én Tour de France-etape i hver af de seneste fire år, men den vigtigste sejr mangler stadig på hans cv.

Den kraftfulde tysker, der har markeret sig som dette års absolut bedste i den specielle disciplin, har aldrig vundet etapen på Champs-Élysées, som afslutter Touren, og som traditionelt er sprinternes største scene.

- Alle kan huske, hvem der vinder i Paris, og det er noget, Greipel rigtig gerne vil. Vi vil alle sammen meget gerne hjælpe ham til det, siger holdkammeraten på Lotto Soudal, Lars Bak.

Quintana var en glad mand hen over stregen. Men det blev alligevel ved lige ved og næsten på alle fronter for colombianeren i dag (Foto: AP) Cykling 'Det er nærmest uvirkeligt, de ikke vinder i dag'

Richie Porte reddede Froomes Tour-sejr (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tourvinderen faldt hjælperen om halsen: Tak, Richie

- Etapen til Paris er en klassiker - uanset om du er sprinter eller ej. Den synes jeg, at han mangler lidt. Han fortjener at vinde der, for han har været den bedste sprinter i Touren, men han får skarp konkurrence af Mark Cavendish og Alexander Kristoff, mener Bak.

Han påpeger dog, at det er en fordel for Greipel, at Cavendish har mistet sit loyale trækdyr, Mark Renshaw, der udgik tidligere på ugen.

Kristoff har haft et skuffende Tour de France efter sit forrygende forår. Men brostenene på den berømte parisiske boulevard får som regel det bedste frem i folk.

- Kulissen derinde er noget specielt. Det kan alle, der har kørt den etape, bekræfte. Det er den sidste dag, og du har Eiffeltårnet i baggrunden - bare navnet Paris siger alt. Alle sprintere vil gerne vinde der, siger Lars Bak.

André Greipel har vundet tre Tour de France-etaper i år og ni i alt.

Movistars Nairo Quintana ser slagen ud, men er tilfreds med det han har vist trods nederlaget til Chris Froome i Tour de France. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Quintana: Vi tabte løbet i den første uge

Fuglsang fik heller ikke i år sin etapesejr i Tour de France (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Fuglsang: Nu glæder jeg mig til Paris

1 kommentar
Vis kommentarer