Danskers magtdemonstration: Nu er han tredobbelt verdensmester

Julius Johansen var et stort vindersmil efter sin utrolige præstation ved juniorernes verdensmesterskab

Julius Johansen var lutter smil, da han snakkede med Ekstra Bladet efter sin triumf ved juniorernes verdensmesterskab i Bergen. Foto: Claus Bonnerup
Julius Johansen var lutter smil, da han snakkede med Ekstra Bladet efter sin triumf ved juniorernes verdensmesterskab i Bergen. Foto: Claus Bonnerup

BERGEN (Ekstra Bladet): Så blev Julius Johansen til Guld-ius Johansen, da den danske juniorrytter satte samtlige konkurrenter på plads i fuldstændig overlegen stil.

Der blev ’dabbet’ hen over målstregen, da Danmarks største cykeltalent i ensom majestæt trillede først over målstregen ved juniorernes linjeløb ved VM i Bergen. Han er så godt som altid blandt favoritterne, når han stiller til start i et cykelløb, og lørdagens linjeløb var heller ingen undtagelse.

Hvordan er det at være så god, som du er?

- Lige nu er det rigtig, rigtig dejligt. Der er ingen tvivl om, at der ligger en masse træning bag det. Men lige nu er det fantastisk at være så god. Verdens bedste. Det kan man ikke brokke sig over, lød det i dejlig frisk stil fra den danske triumfator.

Den danske junior-knægt er noget helt særligt. Han er allerede kaldt det største danske cykeltalent i mange, mange år, og dagens VM-guld var kulminationen på en helt igennem formidabel sæson, der blandt andet har gjort ham til tredobbelt verdensmester.

Foto: AP
Foto: AP
 

'Det er vildt at tænke på'
VM-guld i Omnium, guld i parløb med Mathias Larsen ved juniorernes Bane-VM i august, og så i dag guld ved linjeløbet i Bergen. Der er altså tale om et talent, der er skåret ud af den allerfineste diamantmine. Hos Danmarks Cykle Union, DCU, er man også godt klar over, at de i Julius Johansen har et særlig talent.

- Julius er bare rigtig stærk. Han er god til at bide tænderne sammen, når det gør allermest ondt. Vi har svært ved at få ham til at køre få cykelløb, for han vil gerne køre løb flere gange om ugen, hvis han kunne komme til det, siger juniorlandstræner Henrik Simper, inden han fortsætter roserne.

- Det er vildt at tænke på, det er altså hans tredje verdensmesterskab i år. Han fik to på banen, og havde han ikke haft defekt på enkeltstarten tidligere på ugen, så havde han også fået medalje der. Han er exceptionel.

- Nu skal vi gøre alt, hvad vi kan for at passe på ham, så han ikke brænder ud for tidligt. Men jeg er ret fortrøstningsfuld. Han vil det i en grad, som er helt fantastisk, lyder det med anerkendelse fra Simper.

Johansen optræder dejligt nede på jorden, som han navigerer forbi de forskellige pressefolk, der også vil have deres bid af dansker-kagen. De norske journalister ser med misundelse mod den danske VM-statistik, der nu lyder på to guld, en sølv og en bronze, men må selv nøjes med medalje-interview, der foregår på dansk.

Julius Johansen efter enkeltstarten ved EM for juniorer, efter han havde sikret sig en sølvmedalje. Foto: Claus Bonnerup
Julius Johansen efter enkeltstarten ved EM for juniorer, efter han havde sikret sig en sølvmedalje. Foto: Claus Bonnerup
 

Julius Johansen bliver også interviewet på norsk, og flere i presserummet har så småt fået øjnene op for den exceptionelle dansker. Nu står den på U23-klassen fra næste sæson for unge Julius, der endnu ikke har styr på sin fremtid, andet end at fokus kommer til at ligge på banen frem mod OL i 2020.

- Forhåbentlig ser min fremtid lys ud. Det lå i kortene, at jeg skulle køre for Giant-Castelli, men hvis de lukker på mandag, så skal jeg finde en kontrakt næste år og et godt hold at køre på. Lige nu har jeg fokus på banen, men fra 2020 vil jeg forsøge at satse på landevejen. Jeg glæder mig meget til det, lyder det fra dagens gladeste dansker.

Solen skinner noget uvant i Bergen. Det er meget symptomatisk for den danske VM-præstation. Den har der i hvert fald ikke været meget uvejr over…

Se også: Utrolig bedrift! Dansk supertalent vinder VM-guld

Se også: Slut med hjælp fra Riis: 'Kyllingen' advarer danske VM-kometer

Her er Danmarks VM-medaljer i Norge:

Julius Johansen: VM-guld for juniorer - læs mere om det her

Mikkel Bjerg: VM-guld i enkeltstart U23 - læs mere om det her

Emma Norsgaard Jørgensen: VM-sølv for juniorer - læs mere om det her

Michael Carbel: VM-bronze i linjeløb U23 - læs mere om det her

Amalie Dideriksen: VM-bronze i linjeløb for kvinder

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen