DCU-formand reddet

Henrik Jess Jensen er fortsat formand for Danmarks Cykle Union efter søndagens kongres

Henrik Jess Jensen tager endnu en tørn som formand for DCU. Foto: Ernst van Norde
Henrik Jess Jensen tager endnu en tørn som formand for DCU. Foto: Ernst van Norde

HORSENS (Ekstra Bladet): Henrik Jess Jensen fortsætter som formand for Danmarks Cykle Union (DCU). Det står klart efter forbundet søndag afholdt den årlige kongres i Horsens.

Og faktisk ser Henrik Jess Jensen nu ud til at stå endnu stærkere, da den nuværende næstformand Lars Kaspersen blev besejret af Palle Larsen i kampen om at blive Henrik Jess Jensens højre hånd i forbundet.

Formanden har ellers været under et voldsomt pres i den seneste tid, efter Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har afsløret, hvordan Henrik Jess Jensen blandt andet har forsøgt at afpresse landstræneren til at få sin datter på landsholdet.

Samtidig kunne Ekstra Bladet forleden fortælle, at Henrik Jess Jensen havde givet rabat til et schweizisk cykelhold og senere købte en af holdets teamcykler til sin datter.

Nyt pres på formand: Gav rabat til hold, som solgte ham cykel

Det fik efterfølgende flere af organisationens medlemmer til at sætte store spørgsmålstegn ved DCU-formandens position. Især DCU’s bestyrelsesmedlem Bo Belhage tog bladet fra munden og gik til pressen og fortalte om et forbund uden kommunikation og uden informationer til bestyrelsens egne medlemmer.

Artiklen fortsætter under billedet...

Flere af de fremmødte repræsentanter ved søndagens kongres i Horsens. Foto: Ernst van Norde
Flere af de fremmødte repræsentanter ved søndagens kongres i Horsens. Foto: Ernst van Norde

På kongressen blev det til gengæld klargjort, at der fortsat er opbakning til Henrik Jess Jensen som formand for DCU.

Men det var langtfra alle på kongressen, der var enige om forbundets fremtid. Især flere af medlemmerne fra DCU's repræsentantskab var på talerstolen og ytre deres klare holdning til, at det var forkert at fyre Jesper Worre som løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt.

Flere på kongressen mente desuden, at man i forbundet var nødt til at stramme ballerne fremover og samarbejde noget bedre. Med andre ord. Mere åbenhed, mere samarbejde og mere handling.

Ny næstformand
Efter næstformandsvalget er Lars Kaspersen ude af DCU's bestyrelse.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer blev Jens Panum Have og Hanne Blume, mens Bo Belhage også forbliver i bestyrelsen, og det samme gør Jakob Knudsen, mens Ulrich Gorm bliver 1. suppleant til bestyrelsen.

Dermed står Henrik Jess Jensen stadig i spidsen for DCU.

Troels Bech: - Hvem fanden kan leve med det?

Kyllingen om DCU: Syg ledelseskultur

Bestyrelsesmedlem raser: - Det er nepotisme

Nyt pres på formand: Gav rabat til hold, som solgte ham cykel