DCU-sportschef: Det danske islæt forsvinder med Riis

Hvis Bjarne Riis er helt væk fra cykelholdet Tinkoff-Saxo, vil de danske ryttere også forsvinde, spår ekspert

Den danske æra hos Tinkoff-Saxo kan nærme sig enden. (Foto: Claus Bonnerup)
Den danske æra hos Tinkoff-Saxo kan nærme sig enden. (Foto: Claus Bonnerup)

Selv om han solgte cykelholdet til Oleg Tinkov, har det været Bjarne Riis, der har trukket i de sportslige snore på Tinkoff-Saxo.

Mandag fik hele staben på cykelholdet besked om, at den russiske holdejer har suspenderet Bjarne Riis. Hvis det også bliver til en fyring, og Riis dermed forsvinder, så forsvinder holdets danske profil også.

Det vurderer Lars Bonde, som er sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU) og har fingeren på pulsen i forhold til de danske cykelryttere.

- Jeg tror, danskerprofilen vil være væk. Der er ingen tvivl om, at danske ryttere som under normale omstændigheder ville komme ind på holdet, nu ikke kommer det, siger Lars Bonde og peger på Jesper Hansen og Christopher Juul-Jensen som eksempler på den slags ryttere.

Oleg Tinkovs suspension af Bjarne Riis kan få store kosekvenser for holdets danske ryttere, mener tidligere sportsdirektør Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis-makker: Tinkov til fare for danske ryttere

- Michael Valgren kom ind før sidste sæson, men han var eftertragtet og kunne have fået kontrakt alle steder, siger Lars Bonde.

DCU's sportschef har også en klar fornemmelse af, at Tinkoff-Saxo er blevet et cykelhold, som rytterne udelukkende vælger for pengenes skyld.

- Holdet er på vildt usikker grund. Den måde man i vores del af verden behandler sit personale på, er sat helt ud af spillet med Oleg Tinkov, fortsætter Lars Bonde, som har set en tidligere mail, russeren sendte til sine medarbejdere for at presse dem.

Selv om fremtiden for danskerne næppe ligger hos Tinkoff-Saxo, er sportschefen dog langt fra bekymret for de danske rytteres fremtid i cykelsporten.

- Jeg ser ingen danskere i farezonen for at blive arbejdsløse. Christopher Juul-Jensen er blevet et rigtigt godt navn. Matti Breschel, Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen - de her ryttere kan sagtens få kontrakt på World Tour-niveau.

Oleg Tinkov sætter nye standarder for bizar kommunikation. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Nu rabler det helt for vodkaklovnen

Seks danske ryttere har lige nu kontrakt hos Tinkoff-Saxo. Michael Valgren har kontrakt til og med 2016. Med mindre parterne har holdt en kontraktforlængelse hemmelig, har de fem øvrige danskere kontraktudløb efter 2015.

Det gælder således Matti Breschel, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen, Chris Anker Sørensen og Jesper Hansen.

Ifølge Lars Bonde er der dog stadig en ubekendt faktor i forhold til den danske tilstedeværelse på Tinkoff-Saxo. Nemlig medsponsoren Saxo Bank, hvis sponsorkontrakt udløber efter denne sæson.

- Hvis de fortsætter, kan de kræve dansk islæt. Det er helt normalt, at en stor sponsor har noget at skulle have sagt i forhold til nationaliteter, siger Lars Bonde.

- Hvordan vil Contador, der var tæt på Bjarne Riis, reagere, spørger Michael Rasmussen (Polfoto) Cykling Kyllingen: Måske får Bjarne sit eget Saxo-hold

14 kommentarer
Vis kommentarer