De fjerner podiepigerne - derfor bliver de i Danmark

Cykelløbet Danmark Rundt følger ikke trenden med at forbyde podie-piger af politiske grunde. - Hos os er det sponsorerne, der vælger, siger løbsdirektør Jesper Worre

Der vil fortsat blive uddelt kindkys i Danmark Rundt. Foto: Jonas Olufson
Der vil fortsat blive uddelt kindkys i Danmark Rundt. Foto: Jonas Olufson

Politisk korrekthed har de seneste år indtaget stort set alle aspekter af hverdagen - også i cykelsporten.

Specielt har brugen af podiepiger været til debat - for er det i orden at benytte kvinder som objekter under en præmie-overrækkelse?

Tja, lyder det diplomatiske, men ikke særligt konkrete svar i en sag, der trækker fronterne op.

Første gang, der for alvor kom fokus på sagen, var i 2013, da Peter Sagan nev en podiepige i numsen under Flandern Rundt i 2013. Den slags gør man ikke længere, og det slovakiske fænomen måtte hoste op med en stor buket blomster og en uforbeholden undskyldning.

Enkelte løb har såmænd taget konsekvensen og helt sløjfet podiepigerne.

Således blev sidste uges World Tour-premiere i Tour Down Under afviklet uden de traditionelle kys på kinden til vinderen. Han fik i stedet sine blomster og præmier overrakt af et par unge mænd.

Nordmændene overvejer det
Også Tour of Norway overvejer helt at stoppe brugen af podie-piger, men intet tyder på, at det bliver normen.

Og vi skal ikke forvente det scenarie til landets største cykelløb, sommerens Danmark Rundt, forklarer løbsdirektør Jesper Worre.

- Ha ha. Ja, jeg har set, at der er flere løb, der fravælger det.

- Hos os er det sådan, at det er op til dem, der sponserer trøjerne. Og vi har som bekendt fem af dem, siger Jesper Worre, der faktisk har haft podie-fyre i sit løb.

Bakketrøjen er sponseret af Novo Nordisk. Her er der også podie-fyre. Foto: Jonas Olufson
Bakketrøjen er sponseret af Novo Nordisk. Her er der også podie-fyre. Foto: Jonas Olufson

- Ja, Novo Nordisk har da haft mænd med rundt, siger Worre.

Han vil ikke selv skride ind med et forbud mod podiepiger, som i hans regi går under betegnelsen ceremoni-piger, da han måtte medgive, at det tidligere begreb' kysse-piger' nok var lige primitivt nok.

- Jeg synes ikke, at der er noget odiøst i at have piger med. Og det er jo ikke sådan, at de er klædt frækt eller noget. Vi foreslår som regel, at de tager en pæn kjole på, der matcher farven på trøjen - eller en overdel, der viser, hvor de kommer fra, siger han.

Årets løb bliver afviklet fra 12.-16. september. Løbet bliver i år kørt omvendt med start på Frederiksberg og med mål i den europæiske kulturhovedstad, Aarhus.

27 kommentarer
Vis kommentarer