Den flyvende hollænder fløj op af bjerget

Favoritten Vincenzo Nibali tabte kæden og Giro d'Italia

Steven Kruijswijk er som den første hollænder på vej til at vinde Giro d'Italia (Foto: AP)
Steven Kruijswijk er som den første hollænder på vej til at vinde Giro d'Italia (Foto: AP)

Den flyvende hollænder, Steven Kruijswijk, LottoNL-Jumbo er som den første hollandske rytter på vej til at vinde Giro d'Italia.

Efter at have erobret den lyserøde førertrøje på lørdagens kongeetape udbyggede den 28 årige LottoNL-Jumbo-rytter føringen på den 10,8 km lange bjergenkeltstart, selv om i sidste ende blev slået på tiendedele af et sekund.

Han måtte nøjes med en andenplads til dagens sensation, russeren Alexander Foliforov, Gazprom med samme tid, 28.39 min, men øgede til gengæld i klassementet, så han er 2.12 min foran Esteban Chaves, Colombia og Orica GreenEdge og 2,51 min foran favoritten, Vincenzo Nibali, Italien og Astana.

Jakob Fuglsang måtte slippe de førende, men er fortsat i Top 10 i Giro'en (Foto: All Over) Cykling Fuglsangs første ord: Fy for en dag

Steven Kruijswijk ligner lige nu manden, der skal følge efter Alberto Contador som Giro-vinder, men det kan blive svært, fordi han i LottoNL-Jumbo ikke har det mest imponerende hold i ryggen.

Selv om Jakob Fuglsang ikke viste noget særligt og var over 2 minutter langsommere end etapevinderen, holdt danskeren sig inde i Top 10, men næsten 8 minutter efter den førende Steven Kruijswijk.

Det var ikke kun kun på grund af, at kæden røg af, og Vincenzo Nibali måtte på reservecyklen, at det italienske håb gik ned.

Modsat Steven Kruijswijk shavde den tidligere Giro-vinder m.m. ikke fået restitueret efter den lange bjergetape med seks stigninger og var bagud i tid, da uheldet skete.

Siden måtte han nærmest slå sig igennem tilskuerne for at undgå at miste alt for megen tid.

Rygter går på, at Alberto Contador bliver ny mand hos Lampre-Merida efter denne sæson. (Foto: All Over Press) Cykling Rygte: Contador skriver med italiensk storhold

Nu har Giro d'Italia en fridag mandag, inden Astana vil blæse til angreb på den ensomme hollænder, Steven Kruisswijk, som uden en stærk backinggruppe kan få nok at se til på de sidste 6 etaper, som igen er 1031 km til målet i Torino.

Lørdagens etapevinder, Esteban Chaves tabte lidt tid på bjergenkeltstarten, men overhalede Vincenzo Nibali i klassementet, hvor veteranen, Spaniens Alejandro Valverde med en fin enkeltstart kæmpede sig tilbage i kampen om en podieplads.

- Vi har allerede talt om at gå til angreb, når løbet genoptages tirsdag, afslørede Jakob Fuglsang, som var godt tilfreds med sin indsats på bjerget, Alpe di Siusi med mål i over 1800 meters højde.

2 kommentarer
Vis kommentarer