Den nye stjerne: I dag kan han tilbageerobre Vuelta-tronen

Tempospecialisten Tom Dumoulin kan tilbageerobre den røde førertrøje i dagens enkeltstart i Vuelta a España

Tom Dumoulin kan overraskende nappe Vuelta-sejren - hvis han vel at mærke giver sine konkurrenter baghjul på dagens enkeltstart. (Polfoto)
Tom Dumoulin kan overraskende nappe Vuelta-sejren - hvis han vel at mærke giver sine konkurrenter baghjul på dagens enkeltstart. (Polfoto)

38,7 kilometers kørsel på cykel med blodsmag i munden. Det er, hvad der venter de tilbageværende ryttere i årets Vuelta a España.

Joaquim Rodriguez - Katusha, Fabio Aru - Astana, Rafal Majka - Tinkoff-Saxo og overraskelsen Tom Dumoulin - Giant-Alpecin er de fire, der fortsat kan gøre sig forhåbninger om en samlet sejr i det tre uger lange etapeløb.

Imponeret alle
I dag vil alles øjne være rettet mod den hollandske tempo-specialist Dumoulin, som har imponeret alle med sin kørsel i bjergene. Af de fire favoritter er han i særklasse bedst i kampen mod uret, og i dag skal han forsøge at køre sig tilbage i førertrøjen.

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen tror, Dumoulin er i den røde trøje efter onsdagens udfordring. Men dermed er det langt fra givet, at sejren også er hjemme, for der venter stadigvæk flere stigninger på løbets tre sidste etaper inden paradeetapen mod Madrid søndag.

- Dumoulin henter dem i morgen (i dag, red.), men jeg er sikker på, han får en meget hård dag på kontoret på næstsidste etape lørdag, hvor de skal over stigningen Navacerrada to gange.

- Jeg tror ikke, der er noget afgjort efter i morgen (i dag, red.). Det kan blive enormt spændende hele vejen mod Madrid, for Dumoulin har ikke holdet til at forsvare trøjen, siger Michael Rasmussen, som dog tror på, at Dumoulin snupper den samlede sejr.

Stigninger forude
Der er stadig stigninger forude, hvor der kan gøres en forskel, men Kyllingen tror ikke, at Dumoulin skal bruge et kæmpe forspring på at forsvare sig de sidste par dage.

- Hvis han er 30 sekunder foran efter enkeltstarten, så tror jeg, at det kan være nok. Den sidste opstigning over Navacerrada lørdag er ikke særlig hård, og der er en lang nedkørsel til mål, hvor han kan hente tid.

- Jeg tror ikke, hans konkurrenter kan tage mere end den tid på ham. De kører på en stor bred vej, og stigningen har ikke de vanvittige procenter, som favoriserer Rodriguez og Aru. Og erfaringen viser jo, at rytterne venter med angreb til den sidste stigning.

Men først gælder det lige 38,7 kilometer på tidsmaskinen i dag. Går det som forventet, så bliver det en hollænder, som vil være jaget vildt. Vuelta a España: Kl. 16.15 på TV2.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer