- Det er en kæmpebrøler

Tour-direktør Christian Prudhomme gjorde øjensynligt i nælderne, da han i utide kom til at udråbe København som vært for Tour-starten i 2021 på fransk radio

Statsminister Lars Løkke og løbsdirektør Christian Prudhomme. Foto: Jonas Olufson
Statsminister Lars Løkke og løbsdirektør Christian Prudhomme. Foto: Jonas Olufson

Hvis det, der skete onsdag, da Tour-direktør Christian Prudhomme lagde vejen forbi en tilfældig fransk radiostation, faktisk var præsentationen af København som startby for Tour de France 2021, var det den mindst spektakulære offentliggørelse af den prestigefyldte ’Le Grand Départ’ nogensinde.

Det er i givet fald en pinlig fornærmelse af de danske ildsjæle, der i flere år for egen regning har lagt et kæmpe arbejde i at trække løbet til Danmark. Det mener Ekstra Bladets cykelsportskommentator, Michael Rasmussen.

- Det er en højst mærkværdig måde at formidle nyheden på. Jeg tror, man kan føle sig sikker på, at løbet faktisk kommer til Danmark, men at det skulle blive offentliggjort på denne måde, er en kæmpe brøler, siger Michael Rasmussen.

- Normalt forsømmer ASO (Tour-arrangør, red.) ingen chance for at demonstrere, hvor storslået Tour de France er, men her er det da godt nok gået helt skævt.

Prudhommes kæmpebrøler er alt andet end kendetegnende for den drevne sportspolitiker. Han er veltalende og velovervejet og har i høj grad sans for den reklameværdi, Touren har.

Således bliver Tour-ruterne offentliggjort ved et storslået arrangement i Palais de Congrès i Paris, mens ASO også opbygger spændingen til bristepunktet, når nye værter for ’Le Grand Départ’ skal udpeges.

Undtagen denne gang, tyder alt på.

- Touren kommer under alle omstændigheder, og det bliver storslået, overvældende, spektakulært, grandiost. Præcis, som det er hver gang, siger Michael Rasmussen.

- Det bliver den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund, og det bliver næppe overgået, for Danmark er nu engang for lille til både VM i fodbold og OL, siger Rasmussen.

Tour de France er verdens største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

Christian Prudhomme pelejer at have styr på sagerne, men denne gang lader det til at være kikset for Tour de France-direktøren. Foto: Mads Nissen
Christian Prudhomme pelejer at have styr på sagerne, men denne gang lader det til at være kikset for Tour de France-direktøren. Foto: Mads Nissen

Det ved vi om Tour de France Grand Départ i Danmark

- Hele Tour de France feltet kommer til Danmark for at køre de tre første etaper i sommeren 2021.

- Starten i Danmark har fået sloganet "The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world".

- 900.000 tilskuere forventes at overvære de tre etaper i Danmark.

- Budgettet for den danske Grand Départ er sat til 88 millioner kroner.

- Tour de France transmiteres i 190 lande og har rundt regnet 3,5 milliarder tv-seere under løbet verden over.

- Dagen efter den tredje etape afholdes hviledag, og holdene flyver til Frankrig.

Sådan kommer de tre etaper til at se ud:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Christian Prudhomme under et møde i København. Foto: Mads Nissen Cykling Tour de Farce: Sådan gik det galt
Magnus Cort vandt 15. etape i sidste års udgave af Tour de France. Nu ser han frem mod løbet i 2021, der efter alt at dømme starter med tre etaper i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Profil om dansk Tour-start: - En kæmpe stor ting
Magnus Cort jubler over etapesejr i Touren 2018. I 2021 kan han måske gøre det på dansk grund. Foto: AP Cykling TOTAL Tour de France-forvirring: Starter den i Danmark?!

55 kommentarer
Vis kommentarer