'Det er for dumt, at de lader den glide fra sig'

Det blev endnu en dag, hvor folk i udbruddet forregner sig og lader en mand få for langt forspring, mener Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen

Geschke nuppede sejren, mens favoritterne ventede for længe (Foto: AP)
Geschke nuppede sejren, mens favoritterne ventede for længe (Foto: AP)

Det var næppe særligt mange mennesker, der havde peget på Simon Geschke som den første etapevinder i Alperne i årets Tour de France.

Men sådan blev det altså, da Giant-Alpecin forlod sine medudbrydere og kørte alene i mål til en stor triumf.

Sådan som etapen var begyndt, havde man sat næsen op efter noget helt andet, men et udbrud fik nok en gang lov at stikke af, og så måtte favoritterne nøjes med at kæmpe en intern dyst langt efter etapesejren.

Contador kom forslået i mål efter sit styrt (Foto: AP) Cykling Måtte låne Sagans cykel: Derfor styrtede Contador

Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen havde også sat næsen op efter noget mere.

- Det så enormt lovende ud med de første meldinger, vi fik. Quintana var i angreb, og med fire movistar-ryttere i udbrud var der lagt i ovnen til, at der skulle lanceres noget stort. Men desværre blev det hele neutraliseret, og så så vi igen i dag to løb på etapen, da udbruddet fik et gigantisk forspring.

Her kommer Michael Rasmussen Top og Flop fra årets 17. etape i Tour de France

Dagens Top: Simon Geschke og Chris Froome. Det var i den grad overraskende, at Geschke vandt, men det er godt, at mod belønnes. Der må sidde en masse ryttere i det store udbrud og tage sig gevaldigt til hovedet. Folk som Uran, Talansky og selvfølgelig Pinot, som bare lader sig selv køre ud af kampen om etapesejren.

- Det er jo alle ryttere, der i 99 ud af 100 tilfælde kører fra Geschke op ad bakke. Men de spiller sig selv af banen, da han får for stort et forsping. Han kører enormt flot langt fra mål, forsvarer sig opad og kører flot nedad. Så en fuldt fortjent sejr.

Og så var dagen endnu en sikker opvisning i forsvar af en gul førertrøje, da Chris Froome igen sad med hele vejen, derfor er der også mange roser til ham fra Kyllingen.

Cykling Kæmpe Tour-nedtur: Podiebejler forlader løbet

- Froome viser enormt overskud, og han viser sig bare fra sin allerbedste side. Neutraliserer Quintana opad, og sidder på hjul af Valverde og Nibali nedad.

- Alle de her forudsigelser om, at han ikke kan køre nedad, blev gjort til skamme i dag. Det, der havde rystet ham, kunne have været det regnvejr, som rammer os nu, fortæller Rasmussen

Dagens flop: Hele udbryder-gruppen. Der var en del folk i udbruddet, som man regner med kører i top ti. Talansky og Pinot for eksempel, men at de lader sådan en etapesejr glide af hænde og i stedet skal køre om sekundære placeringer - Det er bare for dumt. Sejren kører væk, fordi andre er modigere end én selv. Tag initiativ, opfordrer Rasmussen.

Og så er der heller ikke mange roser til Tinkoff-Saxos præstation i dag.

- Det er en fejl, at Majka ikke bliver informeret, og bliver han informeret, er det selvfølgelig en fejl, han ikke stopper. For selvfølgelig skulle han vente og støtte sin hårdtarbejdende kaptajn. Tinkoff-Saxo som helhed får ødelagt det godt og grundigt op for sig selv.

Cykling Sort dag: Uheld kostede dyrt for Contador

15 kommentarer
Vis kommentarer