'Det er nærmest uvirkeligt, de ikke vinder i dag'

Michael Rasmussen undrer sig igen over Movistars kørsel, som kostede Quintana en etapesejr

Quintana var en glad mand hen over stregen. Men det blev alligevel ved lige ved og næsten på alle fronter for colombianeren i dag (Foto: AP)
Quintana var en glad mand hen over stregen. Men det blev alligevel ved lige ved og næsten på alle fronter for colombianeren i dag (Foto: AP)

En fantastisk etape rundede det års Tour de France af på fornem vis. Et fantastisk bjergbrag udgjorde 20. etape, hvor Nairo Quintana rykkede og fik Chris Froome i problemer.

Nu eksisterer kun paradeetapen ind til Paris og Champs Elysees, hvor det kommer til at handle om champagne og en sandsynlig massespurt.

Det betyder også, at Movistar efter alt at dømme må trække sig ud af dette års Tour de France uden en etapesejr, og det får Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen til at undre sig over det spanske cykelhold.

Froome var helt baldret i mål (Foto: AP) Cykling Tour-drama: Quintana havde Froome i tovene

Selv efter en flot etape af det spanske mandskab lykkedes det ikke at få etapesejren.

- Man kan jo kun imponeres over, at det lykkes Movistar at smide endnu en etapesejr væk. Det er ganske enkelt fantastisk, at man starter dagen ud, velvidende at etapen kun er 110 kilometer, at man har den stærkeste mand op ad bakke, og så stadigvæk er i stand til at lade en gruppe med så stærke ryttere som Rolland og Pinot, der har været stærk de sidste dage, slippe to minuter væk.

- Det forekommer næsten uvirkeligt, når man så ovenikøbet har en mand på holdet, der kører op i den 23. hurtigste tid nogensinde, siger Rasmussen.

Richie Porte reddede Froomes Tour-sejr (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tourvinderen faldt hjælperen om halsen: Tak, Richie

Kyllingen anerkender dog, at holdet gjorde et hæderligt forsøg i dag på at ryste Froome.

- Det er svært at gøre noget ved Sky, når der er diamantben til Poels og Porte. Så har de haft svært ved at gøre noget ved ham før Alpe dHuez. Men de får mærket Froome på Croix de Fer, og jeg tror, han betaler for det, han lavede på Croix de Fer, hvor han selv kørte efter, mener Rasmussen.

Se Kyllingens tur på Alpe d'Huez (Video: Tariq Khan)

Her følger Kyllingens Top og Flop fra Tourens 20. etape

Dagens Top: Nairo Quintana. Hans performance er jo helt i særklasse i dag. Han kører op i den hurtigste tid siden 2006. Han laver jo en fænomenal tid op ad Alpe d'Huez. Men det er stadigvæk et ringe plaster på såret. En andenplads i klassementet, 18 sekunder fra sejren på etapen og en andenplads i bjergkonkurrence. Der er nogen i Spanien, der skal øve sig i matematik hen over vinteren.

Dagens Flop: Tilskuerne på bjerget. Det er ganske enkelt fuldstændig utilstedeligt, den måde tilskuerne behandler Sky og deres mandskab på. Da jeg kørte op ad bjerget i Ekstra Bladet-bilen, sad Skys prssechef lige bag ved os. Og folk begyndte at råbe og buhe, især i hollændersvinget, da de så Sky-bilen.

- Der var folk, der slog på bilen, når den kørte forbi. Jeg er ret sikker på, at pressechefen havde låst døren, inden han kørte.

- Han har selvfølgelig følt, at der var umådeligt langt op til toppen i sin bil. Det er selvfølgelig ikke fair, uanset hvad man måtte mene om Froome og Sky. Det hører ingen steder hjemme, siger Rasmussen.

Her kan du se, hvordan en tilfældig Sky-bil så ud, efter der var spyt-angreb på bilen op ad bjerget.

Tidligere diskuterede Rasmussen og Askvig behandlingen af Sky

19 kommentarer
Vis kommentarer