Det gik galt for den gule trøje: 'Det er umanerligt dumt'

Michael Rasmussen var ikke imponeret over det stykke arbejde, Fabio Arus mandskab Astana gjorde for deres italienske kaptajn lørdag. Igen i dag uddeler Ekstra Bladets cykelekspert Top og Flop fra dagens Tour de France-etape

Dum dag på kontoret for Aru. Foto: AP
Dum dag på kontoret for Aru. Foto: AP
Følg Cykling

I dag fik vi så sandelig øjnene op for, hvor vigtigt det er at have et stærkt hold omkring sig i årets Tour de France.

Fabio Aru var - ikke overraskende i øvrigt - fuldstændig alene i finalen på dagens 14. etape, og han endte med at sidde så langt tilbage, at han mistede sin gule førertrøje. Holdkammeraterne havde ikke bragt ham i den perfekte position, og det blev dyrebart,

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen er bestemt ikke imponeret over det arbejde, Arus hold lagde for dagen - eller rettere ikke lagde for dagen.

- Hvis jeg havde sagt til dig inden etapen, at Aru ville miste trøjen lørdag. Hvad ville du så have svaret?

- Det havde jeg ikke været afvisende overfor. Det er selvfølgelig ikke med vlije, han mister trøjen, for han kører jo til stregen, og det kan blive kostbare sekunder, han taber, når det skal gøres op i sidste ende.

- Men for Aru gælder det først og fremmest om, at han ikke skal have førertrøjen før, han står på toppen af Izoard torsdag. For hans hold bliver savet midtover, hvis de skal forsvare den inden da.

Etapens afslutning blev dejligt dramatisk og spændende, men Kyllingen mener, det kan gøres endnu bedre.

- Etapen blev langt mere spændende end som så, da det først gik løs på finalebakken i Rodez. Det er en spændende afslutning, som passer godt til løbet, men jeg synes, at man fra ASO’s (Arrangørerne, red.) side burde tænke lidt over indkørslen til Rodez.

- De skal finde nogle større veje at komme ind ad. Det er selvfølgelig aldrig tilfældigt, når favoritterne skal køre om det, men indkørslen mod mål kunne have haft alvorlige konsekvenser, hvis der var kommet styrt og uheld. Der var mange rundkørsler og indsnævringer, som kunne være endt slemt for flere ryttere, siger Rasmussen.

Froome er noget overraskende tilbage i den gule trøje. Foto: AP
Froome er noget overraskende tilbage i den gule trøje. Foto: AP


Her kommer Michael Rasmussens Top og Flop fra 14. etape i årets Tour de France

Dagens Flop:
Astana .

- Den får de – uden tvivl. Det er ikke bare Aru, der kikser i dag. Der er ingen undskyldninger for, at det går galt i dag. De har ikke siddet og ført og har ikke været fremme på noget tidspunkt. Det eneste, de skulle i dag, var at holde Aru fremme på de sidste otte kilometer inden den tekniske nedkørsel gennem Rodez.

- Men det klarer de ikke en gang. Aru starter for langt tilbage. De forreste, der rammer bunden af bakken, kommer ind på den med fuld fart, mens dem, der ligger som nummer 50-60 stykker, hvor Aru også ligger, er færdig med deres cykelløb og spurter ikke ind på bakken. Fordi Aru sidder dernede, skal han sidde og køre slalom mellem ryttere hele vejen op.

- Og det er altså umanerligt dumt. Han skulle have siddet med de øvrige favoritter helt forrest. Jeg er med på, at alle ikke kan sidde der. Men normalt er der en lille smule mere plads til den gule trøje, hvis ellers holdet er i stand til at indgyde respekt.

- Men når holdet er sådan i opløsning, så bliver han også sårbar. Astanas kørsel lørdag viser, at de hårde ord, jeg sendte efter dem fredag, bestemt ikke var for barske. Allerede lørdag fejler de.

Dagens Top:
Team Sunweb og BMC.

- De to mandskaber havde dagens to store favoritter, og det er altså stærkt, at de har siddet derude hele dagen og holdt udbruddet inden for en rimelig afstand. De sender igen en mand hver af sted, der sidder og observerer, da der bliver angrebet mod slutningen.

- De sidder der bare hele dagen, og når det så ender med, at deres to favoritter skal køre om sejren, så har de altså gjort præcis, hvad de skulle lørdag.

- Dagens Top kunne også være givet dagens udbryder de Gendt. Han ligner en mand, der er ved at køre sig i form efter en sløj første uge. Nu er han blevet bedre og bedre, lyder det fra Rasmussen.

Brutal finale-afslutning! Aru mistede førertrøjen

Uroen ulmer på Froomes hold: 'Hvad er det, der foregår'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.