Det job havde du ikke regnet med at se verdensmester i

Den tidligere Vuelta a España-vinder og verdensmester Abraham Olano kaster sig ud i et eventyr som landstræner for Gabon

Den tidligere dobbelte verdensmester Abraham Olano skal være noget så eksotisk som landstræner i Gabon. (Foto: AP)
Den tidligere dobbelte verdensmester Abraham Olano skal være noget så eksotisk som landstræner i Gabon. (Foto: AP)

Ofte finder tidligere store cykelryttere en eller anden form for beskæftigelse inden for cykelsporten, når den aktive karriere er slut.

Sådan har det ikke været for Abrahamo Olano - indtil nu.

Den tidligere verdensmester på både landevej og enkeltstart og vinder af 1998-udgaven af Vuelta a España har nemlig sagt ja til at blive landstræner - i Gabon.

Brian Holm har flere gange udtalt, at det ville være en drøm at starte et nyt cykelhold op sammen med Bjarne Riis. Men kommunikationen skal de vist lige have afstemt. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 10. okt. 2015 - kl. 20:50 Brian Holm: Riis bad mig holde mund

Et højst besynderligt valg, der nok heller ikke var blevet til noget, hvis ikke Alberto Contadors fond havde været inde over og samarbejdet.

- Jeg kommer til at arbejde som landstræner, men også med at bistå fondens arbejde med på græsrodsniveau at skaffe cykler og andet materiel til sporten.

- Jeg har arbejdet i Tolosa (i Spanien, red.) med deres lokale cykelskole - den samme, hvor jeg selv startede med at cykle, og jeg vidste, at Contadors fond også arbejdede indenfor de samme områder. Så den erfaring kommer til at hjælpe mig i Gabon, siger Abraham Olano til Cyclingnews.

Den nu 45-årige spanier, der altså både skal træne Gabons bedste ryttere, men også sprede cykelsportens budskab i det vestafrikanske land, indrømmer, at han ikke har et stort kendskab til cykelsporten i Gabon - selv om han dog ikke starter helt på bar bund.

- Jeg har set nogle af løbene, de arrangerer - som Tropicale Amissa Bongo (et af Afrikas største etapeløb med UCI-klassificeringen 2,1, red.). Der er de nationale ryttere med, men jeg har fået at vide, at de er på startlisten, og så ikke så meget mere. De kommer ikke til VM eller noget i den stil, siger Olano.

Se også: Belgisk toprytter i voldsomt styrt

Alligevel er landets store løb i januar en prioritet for ham.

- De vil gerne have ryttere ind på alle niveauer, men mit første job bliver at arbejde med dem, der deltager i løbet. Dem skal vi have til at klare sig godt i Tropicale Amissa Bongo, så de kan fungere som inspiration for andre til at komme ud at cykle.

- Det gælder om at motivere, men også om at skaffe sponsorer, så vi forhåbentlig kan komme til løb i Europa og over hele Afrika, siger Abraham Olano.

6 kommentarer
Vis kommentarer