Annonce:
Annonce:

DM-sølvvinder forlader Cult

Martin Mortensen får ikke sin kontrakt med Team Cult forlænget og er i gang med at søge nye veje i 2016

Martin Mortensen (th) måtte sluge en bitter pille, da han i juni på stregen tabte DM til bjergrytteren Chris Anker Sørensen (tv). (Foto: Claus Bonnerup).
Martin Mortensen (th) måtte sluge en bitter pille, da han i juni på stregen tabte DM til bjergrytteren Chris Anker Sørensen (tv). (Foto: Claus Bonnerup).
Annonce:
Følg Cykling

Selv om Cult-rytteren Martin Mortensen nærmest sensationelt blev slået på stregen af bjergrytteren Chris Anker Sørensen, da det danske mesterskab blev afgjort i juni, har den 30-årige rytter haft en fin sæson på det danske prokontinentalmandskab.

Han er en af få på holdet, der har vundet cykelløb i år, og han har gennem to sæsoner været en af holdets mest profilerede ryttere. Alligevel er der ikke plads til ham på Cult-Stölting i næste sæson.

Martin Mortensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at han ikke har fået et kontrakttilbud fra holdet, og nu er han så træt af at vente, at han har søgt andre muligheder.

Dansk cykelhold mangler million-sponsor: Lukning truer

- Jeg kan ikke bare lade tiden gå og se alle andre hold blive fyldt op, så min agent har gennem nogen tid arbejdet på en anden løsning, siger Martin Mortensen.

Annonce:

Han lader forstå, at han har et par tilbud, og at især et af dem er så interessant, at han foretrækker det fremfor et eventuelt kontrakttilbud i sidste øjeblik fra Team Cult. Mortensen forventer sin fremtid afklaret inden for en uge, oplyser han til Ekstra Bladet.

Cult-Stölting offentliggjorde tirsdag, at holdet har skrevet kontrakt med tyskeren Sven Reutter på 19 år. Han har i år kørt for det tyske kontinentalhold Team Stölting, som Team Cult fusionerer med fra årsskiftet. Cult-toprytterne Linus Gerdemann og Fabian Wegmann, som begge er tyskere, fortsætter også på Cult-Stölting, og det samme gør VM-rytteren Rasmus Guldhammer på en toårig kontrakt. Den formstærke rytter kan dog slippe ud af kontrakten efter et år, hvis der skulle komme et tilbud fra et World Tour-hold, erfarer Ekstra Bladet.

Dagens taber: Jeg blev ikke slået af en bedre mand

Annonce:

Danskerne Mads Pedersen, Michael Carbel og Rasmus Quaade kører også for Cult-Stölting i næste sæson, og det forlyder, at også Michael Reihs fortsætter på holdet. Desuden rygtes Lasse Norman Hansen til holdet fra Cannondale-Garmin, hvor han har tilbragt to magre sæsoner.

Cult Energy Pro Cycling har i år været Danmarks og Nordens største cykelhold. Teamet hører hjemme på prokontinentalniveau, som er sportens 2. division, og det har været en barsk kamp at føre gennem den første sæson.

Ægteparret Michael og Christa Skelde har været drivkræfterne bag holdet i mange år, og de to ildsjæle har arbejdet over evne i måned efter måned. Det fik Christa Skelde til at gå ned med stress i juni, og Michael Skelde er også sygemeldt for tiden.

Det hårde slid for at sikre holdets overlevelse lykkedes i august, da Cult kunne annoncere en fusion med Team Stölting.

'Oksen' vinder DM-guld

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: