Doping-læge afviser Astana-link

Den dømte doping-læge Michele Ferrari afviser kategorisk og i kontante vendinger at skulle have været på Astanas træningslejr

Det har intet på sig.

Så kortfattet kan den skandaleombruste dopinglæge Michele Ferraris forklaring om sit påståede samarbejde med Jakob Fuglsangs Astana-mandskab koges ned til.

Ferrari, der er kendt for sit mere eller mindre hæderlige samarbejde med blandt andre Lance Armstrong, har på sin hjemmeside taget til genmæle, efter at den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport mandag skrev, at han besøgte Astana under holdets træningslejr i Montecatini for godt et år siden.

- Jeg føler mig forpligtet til, om end meget modvilligt, på ny benægte den seneste gang medie-bullsh*t omkring min deltagelse ved Astanas træningslejr i Montecatini sidste år i november (jeg har været i den by i 1994, hvis jeg husker korrekt, for at smage de berømte vafler), skriver Michele Ferrari på sit website.

Den livstidsudelukkede Michele Ferrari besøgte ifølge italienske medier sidste år Astana på holdets træningslejr i Montecatini Terme i Italien. (Foto: Polfoto). Cykling Avis: Dopinglæge besøgte Fuglsangs Astana

Han finder artiklen fornærmende og byggende på en række misforståelser.

- Artiklen i Gazzetta dello Sport hævder i en strøm af overordentligt forvirrede påstande, at jeg bor i både Lugano og Ferrara. Jeg har altid boet i Ferrara - 26 år på den samme adresse. Og jeg har aldrig stoppet i Lugano eller haft et arbejdsværelse eller et hjem der.

- Indtil for et par år siden trænede jeg et par Astana-ryttere, inklusive Vinokourov. Det har aldrig været en hemmelighed - vi skjulte aldrig noget, skriver Ferrari.

Goodfellow har brugt forbudte midler (Foto: Silber Pro Cycling) Cykling Sikke et kvaj: Anklagede vinder for doping - blev selv snuppet

Indtil videre er det kun den svenske rytter Fredrik Kessiakoff, der over for svensk Eurosport har sagt noget. Han hævder aldrig at have haft noget med Michele Ferrari at gøre eller i det hele taget set ham i virkeligheden.

Astana kæmper for tiden med troværdigheden, efter at fem af holdets ryttere og talenter i den forgangne sæson er blevet taget for doping, og UCI undersøger nu, hvorvidt holdet i den kommende sæson overhovedet skal have licens til WorldTouren.

 

Michele Ferrari har fået livslang karantæne af UCI. (Polfoto)

0 kommentarer
Vis kommentarer