Dopingchef vil ikke love Rasmussen-rapport inden farvel

Anti Doping Danmarks afgående direktør, Lone Hansen, kan ikke garantere, at hun når at afslutte arbejdet med kortlægning af doping i dansk cykelsport

Lone Hansen svare ikke helt præcist på spørgsmålet om, hvorvidt doping-rapporten vedrørende dansk cykling udkommer, inden hun fratræder som direktør for Anti Doping Danmark. (Foto: Thomas Sjørup)
Lone Hansen svare ikke helt præcist på spørgsmålet om, hvorvidt doping-rapporten vedrørende dansk cykling udkommer, inden hun fratræder som direktør for Anti Doping Danmark. (Foto: Thomas Sjørup)

En af de sager, der har fyldt mest i Lone Hansens virke som direktør for Anti Doping Danmark (ADD), har været undersøgelsen af omfanget af doping i dansk cykelsport før i tiden.

Siden Michael Rasmussen i begyndelsen af 2013 tilstod, at han havde benyttet sig af doping i sin aktive karriere, har ADD afhørt en stribe danske ryttere for at blive klogere på, hvem der dopede sig, og hvordan det foregik.

Lars Bak efter TV 2-interview i Reims. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Unfair dopingkontrol: Lars Bak testet 17 gange i år

Men Lone Hansen kan ikke love, at hun når at følge sagen helt til dørs, inden hun i februar skifter job og bliver direktør for Team Danmark.

- Når du at fremlægge en rapport om Michael Rasmussen-sagen, inden du stopper i Anti Doping Danmark?

- Der er nogle opgaver, der skal udføres, og jeg har fuld tillid til, at alle opgaver bliver færdiggjort på en ordentlig måde, herunder også cykelsportsundersøgelsen. Den har sit liv, og det bliver den ved med at have, indtil den bliver klar, siger Lone Hansen.

- Men betyder det, at du når at gøre sagen færdig?

- Du har fået det lange svare allerede, siger Lone Hansen, der gentagne gange tidligere har afvist at sætte dato på, hvornår arbejdet med kulegravningen af metoderne i cykelsporten er afsluttet.

Bjarne Riis kan se frem til et Tour de France uden forstyrrende nyheder fra Anti Doping Danmark. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Dopingefterforskere vil ikke forstyrre Touren

Hendes nøjagtige fratrædelsesdato ligger endnu ikke fast. Aftalen mellem Anti Doping Danmark og Team Danmark går på, at Lone Hansen skifter job, når overdragelsesforretningen er på plads. Forventningen er, at det bliver engang i februar.

Det er endnu uklart, hvem der skal være ny direktør for Anti Doping Danmark.

Organisationen skriver på sin hjemmeside, at den er i gang med at lede efter Lone Hansens afløser.

0 kommentarer
Vis kommentarer