Dopingdømt i helvede: Min familie taler ikke til mig

Det kan ikke betale sig at dope sig. Det kan Matteo Rabottini fortælle alt om, da hans familie har afbrudt kontakten med ham efter sin positive dopingtest

Matteo Rabottini fotograferet under Giroen 2012. Han vandt løbets bjergkonkurrence. Fredag blev han suspenderet på grund af en positiv dopingprøve. (Foto: AP).
Matteo Rabottini fotograferet under Giroen 2012. Han vandt løbets bjergkonkurrence. Fredag blev han suspenderet på grund af en positiv dopingprøve. (Foto: AP).

Lad det være en lektie til alle unge mennesker, der overvejer brug af forbudte stoffer.

Nogenlunde sådan lyder det fra den dopingdømte italienske cykelrytter Matteo Rabottini, som i sandhed har mistet alt, efter det kom frem i august 2014, at han var blevet testet positiv for EPO.

Se også: Italiensk VM-rytter taget for epo

Som alle andre benægtede Rabottini også brug af doping, men han blev alligevel fyret fra sit hold Neri Sottoli.

Han blev idømt en toårig karantæne gældende fra 7. august 2014, og takket være hans samarbejde med anti doping-myndighederne udløber den 6. maj i år.

I et stort interview med den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport indrømmer Rabottini nu alt, og fortæller om det mareridt, han er gået igennem siden dopingbruget. Han har i sandhed mistet alt.

- Jeg har ingen. I det helvede, jeg lever i, har alle forladt mig. Da nyheden om den positive prøve kom frem, tog min far det meget ilde op. Siden da har han og min mor ikke snakket til mig længere. Selv min partner er forsvundet, sammen med min søn Diego. Der er ingen tilbage, lyder det fra Rabottini.

- De siger, at tiden heler alting, men det gør den ikke. Det er rent helvede, sådan er det. Det er meget langt fra himlen, hvor alting er vidunderligt. Jeg siger derfor til alle unge mennesker. Jeg ved, hvad helvede er. Undgå den samme fejltagelse som mig, for når du ved, hvordan det er, har du ikke lyst til at vende tilbage til helvede. Jeg forsikrer dig, hvis du mister det hele, så har du ikke lyst til at vende tilbage dertil, siger italieneren til Gazzetta i følge Cyclingnews.com.

Se også: Rodriguez tager trøjen tilbage

I interviewet afviser Rabottini at have taget doping før sin positive test og forklarer, at han dopede sig, fordi han kunne lide at være på toppen i sporten efter sin egen etapesejr i Giro d'Italia i 2012, og det havde han ikke været i stand til som ren rytter.

Rabottini fortæller, at han har samarbejdet med CONI, den italienske olympiske komite, omkring sit dopingbrug. Han har fortalt, at han fik EPO'en fra en tidligere rytter, som var ældre end ham, og har nævnt hans navn overfor myndighederne, og han har været detaljeret i sin forklaring omkring dopingbruget.

- Vi mødtes på gaden. Jeg købte 5000 enheder EPO og en sprøjte, som var forseglet. Jeg betalte 300 Euro. Jeg tog hjem, puttede det hele i køleskabet. Jeg tog 500 enheder den første dag, og 500 igen den næste dag, direkte ind i årerne i armen.

- Det var en ny verden for mig, og i de øjeblikke frygter du ingenting. Jeg tænkte slet ikke på risikoen. Jeg var på vej ind i en vidunderlig verden, som kunne løse alt, det måtte være et mirakel, siger Rabottini.

Men glæden varede kort. Italieneren fortæller, at han har solgt alt, inklusive sin bil, og ville optage lån i sit hus, hvis han skulle, for at betale bøden til UCI for sin positive test.

Nu håber han, at han kan få lov at køre på cykel igen, når karantænen udløber i maj i år. Rabottinis største resultater er udover etapesejren i Giroen 2012, en vunden bjergtrøje i selvsamme løb i 2014, hvor han også endte på den samlede 17. plads.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere