Dopingrapport chokerer cykelboss

Sportschef hos DCU, Lars Bonde, er rystet over både ledere og cykelrytteres omgang med doping

Det var en chokeret sportschef fra Danmarks Cykle Union (DCU), som tirsdag gennemlæste rapporten fra Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) omkring doping i dansk cykelsport fra 1998 og fremefter.

- Når man ser alle disse oplysninger samlet ét sted, så må jeg sige, at jeg chokeret over ikke mindst ledernes, men også rytternes roller, siger DCU's sportschef Lars Bonde til Politiken.

Nicki Sørensen har fået en undskyldning fra Anti Doping Danmark, der ifølge direktør Michael Ask havde sendt dokumenter fejlagtigt til Michael Rasmussen (Foto: Polfoto) Cykling Undskylder citatbrøler over for Nicki Sørensen

- Manglen på ansvarlighed er rystende, og beskrivelserne af forholdene på de forskellige rytteres hold viser jo, at der er meget, der skal gøres bedre, mener han.

Derfor er han også helt på linje med rapportens konklusioner om, at der skal lægges yderligere pres på både hold, ledere og ryttere fremover.

- Jeg synes, det er et meget grundigt og nødvendigt arbejde, der er udført af undersøgelsesgruppen, og det er fuldstændig korrekt, at der skal bevares et pres på cykelsporten. Man må ikke slække kontrollen, tværtimod, siger Lars Bonde.

Fra venstre: Michael Ask, Direktør Anti Doping Danmark,
Morten Mølholm Hansen, direktør Dansk Idræts Forbund og
Jesper Frigast, juridisk konsulent i Anti Doping Danmark. (Foto: Filip Davali) Cykling 10 ting vi lærte af dopingrapporten: Meget snak - ingen dom

Rapporten redegjorte for omfattende og systematisk brug af doping blandt danske cykelryttere i både slutningen af 90'erne og i første halvdel af 00'erne.

Undersøgelsesgruppen hævder desuden i rapporten, at der stadig er doping i cykelsporten, men at det er i mindre grad end tidligere.

Dopingdømte typer som Bjarne Riis bør ikke kunne fungere i international cykelsport, mener Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Allan Olsen Sørg nu for, at Riis ALDRIG kan arbejde med cykling igen!

11 kommentarer
Vis kommentarer