Annonce:
Annonce:

Drama før Tour-start: Smider Fuglsangs chef på porten

Alexandre Vinokurov, der stod bag etableringen af cykelholdet Astana, er onsdag blevet fyret, skriver den franske sportsavis L'Équipe

Alexandre Vinokourov har i mere end ti år tegnet Astana-holdet udadtil. Foto: Tariq Mikkel Khan
Alexandre Vinokourov har i mere end ti år tegnet Astana-holdet udadtil. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Cykling

Den mest markante skikkelse på cykelholdet Astana, den sportslige leder, Alexandre Vinokourov, er onsdag blevet fyret, skriver den franske sportsavis L'Équipe.

Årsagen er ifølge avisen 'personlige årsager', men det tilbageviser Vinoukorov og oplyser i stedet, at hans advokater er på sagen.

Nyheden ramte Tourens Grand Départ i Brest torsdag, blot to dage inden Tour-starten går fra byen. I Expo Centeret i byen gik flere Astana-ledere rundt - herunder team performance manager Dimitri Fofonov - men da nyheden kom ud, fik alle pludselig travlt med at tjekke telefoner og komme tilbage til hotellet i midtbyen. Selv om de ifølge L'Équipe skulle være blevet orienteret ved midnat via en intern mail.

Danske Jakob Fuglsang er blandt holdets absolutte stjerner, der her under Touren er kommet for at jagte etapesejre. Ekstra Bladet har kontaktet Jakob Fuglsang for en kommentar, men han var ikke tilgængelig.

Annonce:

Alexandre Vinoukorov var i sine velmagtsdage en af cykelfeltets absolutte stjerner, og han var betragtet som Kasakhstans største stjerne. Selv ikke en dopingdom i 2007 kunne pille ved den status.

Efter Operación Puerto og nedlæggelsen af Liberty Seguros-Würth-holdet i 2006 brugte han sin indflydelse på at skabe cykelholdet Astana, der er navnet på Kasakhstans hovedstad (nu officielt ændret til Nur-Sultan), og blev finansieret gennem flere nationale selskabers sponsorater.

Her kørte han den sidste tid som aktiv og blev som det sidste i sin karriere olympisk mester.

Derefter overtog han selv ledelsen og markerede sig som holdets altoverskyggende leder, der egenhændigt traf beslutningerne.

Fyringen af Vinokourov er kommet i kølvandet på uro på holdet.

Ankomsten af medsponsoren Premier Tech i starten af året medførte en omstrukturering i ledelsen, der betød, at Vinokourov gik fra at være general manager øverst i magtpyramiden til at få indskrænket sine beføjelser efter udnævnelsen til sportslig leder.

Annonce:

Desuden blev sportsdirektørerne Alexandre Shefer og Dimitri Sedun fyret. Sidstnævnte har tidligere hævdet, at også Vinokourov blev fyret ved samme lejlighed, men genansat dagen efter.

Ekstra Bladet har foreløbig forgæves forsøgt at få en kommentar fra Astana, der over for cykelmediet Cyclingnews har bekræftet fyringen.

Spiler du Tour Manager? Så kan du få de bedste tips lige her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: