Drama i spurten: Sagan-kiks og førertrøjen styrtede

Peter Sagan var hurtigste mand i spurten, men vandt ikke, fordi han kom for tidligt frem og tøvede for længe

Stybar tog fusen på favoritterne (Foto: AP)
Stybar tog fusen på favoritterne (Foto: AP)

Alt det drama, som dagens etape i Tour de France manglede hele vejen, fik vi ind på den sidste kilometer.

Den gule førertrøje Tony Martin styrtede inde på sidste kilometer og brækkede kravebenet, mens han også rev Vincenzo Nibali med sig i styrtet.

Forrest var det en tjekkisk overraskelse, der snød storfavoritten Peter Sagan for den ventede etapesejr, da et sent angreb på stigningen holdt hele vejen til mål.

Held i uheld for QuickStep, som mister Martin efter styrtet, men samtidig fik etapesejren til Stybar.

Afrikaner i prikker
Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka), Pierrig Quemeneur (Europcar), Kenneth Vanbilsen (Cofidis) sad forrest det meste af dagen. For førstnævnte gav det rigtig god mening, da han vandt alle dagens tre indlagte bjergspurter, og det gav ham point nok til, at han kunne overtage den prikkede bjergtrøje.

Teklehaimanot fra Eritrea skrev dermed et stykke afrikansk historie, da han blev den første afrikaner nogensinde til at iklæde sig den polkadot-prikkede. En stor dag for det lille nordøst-afrikanske land, og for MTN-Qhubeka holdet i øvrigt.

De tre var alle hentet ind igen, da der manglede tre kilometer af etapen.

Derpå var det favoritterne, der skulle afgøre tingene mellem sig på den lille, men skrappe målstigning.

Ind på den sidste kilometer skete der dog et styrt helt forrest i feltet. Den gule trøje Tony Martin styrtede, og kørte lige ind i sidste års Tour-vinder Vincenzo Nibali, men tidsmæssigt fik det ingen konsekvenser, da styrtet skete så tæt på mål.

Men Martin lignede en mand, der brækkede kravebenet, stærkt lidende måtte han skubbes i mål af fire holdkammerater. Han forsvarer dog den gule trøje i dag, men han ligner ikke en mand, der er i stand til at forsvare den i morgen.

Cykling Storjublende direktør i skammekrogen: Havde glemt selen

Forrest kostede styrtet måske også noget forvirring, for pludselig havde QuickSteps Zdenek Stybar fået hul. Peter Sagan sad pludselig forrest blandt forfølgerne, og mens han tøvede for længe, blev Stybars forspring for stort. Et kiks af Sagan, også at han kom for hurtigt frem som forreste mand.

Til trods for at Sagan, som ventet, var den hurtigste mand på stregen, så kunne de ikke nå Stybar, der kunne juble med hænderne løftet over stregen. Sikkert ganske uvidende om holdkammeratens skæbne. Brostensspecialisten var ikke nævnt blandt favoritterne til etapen, så en overraskelse, at han endte som vinder.

Sagan blev nok en gang en frustrerende nummer to, men fik dog vist, at hans form er helt i top til Touren. Men mon Oleg Tinkov er helt tilfreds? Næppe...

8 kommentarer
Vis kommentarer