Drama og massespurt: Dansker skal undersøges

4. etape blev afgjort i massespurt. Magnus Cort skal undersøges i venstre hånd efter nyt dansk styrt

Få Michael Rasmussens evaluering af 4. etape her.

Elia Viviani sikrede Deceuninck-Quick Step endnu en sejr på 4. etape i årets Tour de France efter en intens massespurt, hvor Caleb Ewan og Alexander Kristoff blev slået på målstregen.

Michael Mørkøv var med til at køre Elia Viviani helt frem til etapesejren i Deceuninck-Quick Steps sprintertog.

Kasper Asgreen gennemførte 4. etape trods sit voldsomme styrt mod slutningen af 3. etape mandag, mens Magnus Cort skal undersøges for brud på venstre hånd, efter han var involveret i et styrt midt på etapen. Ifølge Cort selv skulle der være tale om en brækket lillefinger, som han godt kan fortsætte med.

Artiklen fortsætter under billedet..

Tre ryttere forsøgte sig, men blev hentet mod slutningen af etapen. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
Tre ryttere forsøgte sig, men blev hentet mod slutningen af etapen. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
 

Tre mand på umuligt togt
Der var på forhånd lagt op til et slag mellem stærke sprintere som Dylan Groenewegen, Elia Viviani, Caleb Ewan og Peter Sagan.

Ikke desto mindre drog tre mand på et nærmest umuligt lykketogt fra etapens start.

Michael Schär (CCC) og de to Wanty-Gobert-ryttere Frederik Backaert og Yoann Offredo slap af sted fra start og fik et hul på tre minutter.

Det forspring holdt sprinterholdene i stram line - ikke mindst anført af Jumbo-Visma, der ikke ville lade et udbryderne snyde Dylan Groenewegen for en samlet spurt til sidst.

Etapen blev ramt af en række styrt undervejs. Blandt andre AG2R's Tony Gallopin tog sig en ordentlig flyvetur med 115 kilometer tilbage. Flere Astana-ryttere blev fanget bag styrtet, men slap med skrækken i denne omgang. I modsætning til lørdag, hvor Jakob Fuglsang som bekendt røg en tur i asfalten.

29 kilometer før mål blev Offredo opslugt af feltet, mens Backaerts og Schärs desperate forsøg endeligt sluttede med 16 kilometer til målstregen i Nancy. Total Direct Energies Lilian Calmejane forsøgte at snyde sprinterne for en massespurt, men missionen slog fejl, og så kunne Elia Viviani snuppe sejren på årets 4. etape.

Deceuninck-Quick Steps Julian Alaphilippe fastholder den gule førertrøje, som han sikrede sig med sin etapesejr på 3. etape.

Julian Alaphilippe er fortsat i gult. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
Julian Alaphilippe er fortsat i gult. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
 

Etaperesultatet og den samlede stilling kan ses nedenfor.

Se også: Efter væmmeligt styrt: - Jeg var meget nervøs

Jakob Fuglsang ved teampræsentationen på den smukke Grand Place i Bruxelles torsdag aften. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Fuglsang scorer million-jackpot

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere