Dramatik i Danmark Rundt: Magtfuld cykelboss hasteopereret

Danmark Rundt-karavanen blev sent tirsdag rystet af en dramatisk hændelse, da den jyske cykelleder Willy Frederiksen faldt om med en blodprop i hjertet

Willy Frederiksen fotograferet under Danmark Cykle Unions kongres i juni sidste år. Foto: Ernst van Norde.
Willy Frederiksen fotograferet under Danmark Cykle Unions kongres i juni sidste år. Foto: Ernst van Norde.

SØNDERBORG (Ekstra Bladet): Efter løbsledelsens fejring af den vellykkede første etape af årets Postnord Danmark Rundt tirsdag aften blev løbet ramt af en hændelse, der sendte chokbølger gennem organisationen.

Op mod midnat blev den magtfulde formand for distrikt Jylland-Fyn i Danmarks Cykle Union, Willy Frederiksen, ramt af en blodprop i hjertet og måtte i al hast flyves med lægehelikopter til Odense Universitetshospital. 

Der kom han straks på operationsbordet, hvor en ballonudvidelse sikrede hans overlevelse. Allerede efter få timer var han frisk nok til at føre en samtale med DCU-formand Henrik Jess Jensen i mobilen fra sygesengen.

Hurtigt klar igen
Det fortæller Henrik Jess Jensen, som onsdag eftermiddag i Sønderborg fulgte finalen på 2. etape af Danmark Rundt.

- Tre timer efter, han forlod Esbjerg og efterlod os alle bekymrede og ude af stand til at sove, havde jeg ham i røret, siger Henrik Jess Jensen, som efterfølgende flere gange atter har været i kontakt med Willy Frederiksen. 

- Willy er en person, som jeg sætter stor pris på, og som er vellidt i dansk cykelsport. Han lever og ånder for cykelsporten, siger Henrik Jess Jensen.

- Jeg har kendt Willy i mange år, og jeg kender hans familie, om vi har udviklet et venskab, et kammeratskab, som jeg sætter stor pris på. 

- Det er klart, at det var noget af en forskrækkelse, vi fik, men heldigvis har han det godt. Han er uerstattelig, så vi glæder os til, at han kommer tilbage.

Magtfuld leder
Henrik Jess Jensen blev tilkaldt af Frederiksens værelseskammerat på Hotel Cabinn i Esbjerg, da Frederiksen var faldet om. Snart ankom ambulancefolk og en læge, som hurtigt vurderede, at der måtte være tale om en blodprop i hjertet.

- Så fløj de ham med helikopter til Odense. Det var klokken 23.45, og jeg kontaktede hospitalet og bad om at få lagt en besked til Willy, når han vågnede efter operationen, siger Jess jensen. 

- Og det gjorde han så klokken 02.43, fortæller DCU-formanden.

Willy Frederiksen er 66 år. Han er en af de mest magtfulde cykelledere i Danmark og er en af DCU-formand Henrik Jess Jensens mest trofaste støtter. Der findes dem, der hævder, at Jensen næppe bestride posten som dansk cyklings førstemand, hvis han ikke havde Frederiksens fulde støtte.

Onsdag meddelte Frederiksen sig til en sluttet kreds på Facebook og lod forstå, at han har det godt efter den barske oplevelse.