'Drop tour-drømmen Contador'

Ingen Tour-sejr i 2016: Contador sætter i sit sidste år som cykelrytter alt til side for at vinde Tour de France en sidste gang – men det kommer han ikke til, mener Michael Rasmussen

Først var det en treble. Det blev til en double – og nu er der tale om en single.

Nej, Alberto Contador er ikke begyndt til bowling, badminton eller systemtips. Der er tale om en nedjustering af ambitionerne om at vinde Grand Tours på en og samme sæson.

Sammen med Bjarne Riis lancerede han ved skiftet til den danske holdejer planerne om at vinde alle de tre store i samme sæson. Det forsøg blev aldrig realiseret – men double-forsøget blev gjort i denne sæson.

Vil justere et par ting
Og det gik ikke – langtfra endda. Derfor nedjusterer den spanske Tinkoff-Saxo-kaptajn forventningerne til den kommende sæson, der bliver hans sidste som cykelrytter.

- Jeg sluttede meget, meget træt i Touren. Men jeg er glad. For jeg kunne ikke have sluttet min karriere uden at have gjort forsøget. Da jeg tog beslutningen om at køre både Giro og Tour, troede jeg på, at jeg kunne vinde.

Se også: Aalborg festede med Contador

- Okay, jeg vandt Giroen og sluttede nr. 5 i Touren. Det var en ny oplevelse for mig. Hvis jeg skulle prøve igen, ville jeg justere et par ting.

- Men jeg har taget beslutningen om at stoppe efter næste sæson, og der handler det 100 procent om Touren, siger Alberto Contador på Ekstra Bladets spørgsmål om ambitionerne for karrierens sidste år.

Restituering
Spanieren var taget til Aalborg for at slutte denne sæson af med gadeløbet ’Aalborg Mægleren Grand Prix’ med undertitlen ’Alberto Contador Testimonial’.

Derefter står resten af året på restituering og gradvis forberedelse hen imod den tredje sejr i verdens hårdeste cykelløb efter gevinsterne i 2007 og 2009.

Men den bliver der ikke noget af – i hvert fald ikke, hvis man spørger Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen.

Se også: Contador: Danmark betyder meget for mig

- Det tror jeg ikke, at han skal regne med. Jeg har i hvert fald utroligt svært ved at se det, lyder det fra Kyllingen.

Han er med på, at Alberto Contador vandt årets Giro d’Italia og derfor på papiret stadig har haft en sæson et godt stykke over middel.

OL er et fint punktum
Men et er papir, noget andet er realiteter. Og realiteterne fra Giroen er, at sejren ikke kom i hus i kraft af den overlegne kørsel, der har sikret ham sejrene i seks tidligere Grand Tours.

- Ja, han vandt Giroen i år, men man kunne se, at han ikke kunne følge med Astana-rytterne Mikel Landa og Fabio Aru. Det var kun ringe taktiske egenskaber fra Astana, der gjorde, at Contador vandt. Ikke fordi han reelt var bedst.

- Der er langt til den Contador, der vandt i 2007 og 2009, siger Michael Rasmussen.

Cykeleksperten mener dog ikke, at Contador har noget at skamme sig over, hvis han ikke vinder Touren anno 2016.

- Det kan man dårligt påstå, siger Rasmussen, der påpeger, at spanieren trods alt har en unik rekordliste.

- Og slår det fejl med den sidste sejr, så kan han stoppe sæsonen umiddelbart efter ved OL i Rio de Janeiro. Det er et meget fint punktum for en rytter, siger Michael Rasmussen.

14 kommentarer
Vis kommentarer