'Du får en ørefigen, hvis du skifter til Riis'

Thor Hushovd advarede sin landsmand Edvald Boasson Hagen mod et skifte til Tinkoff-Saxo

Boasson Hagen villle ikke have en ørefigen, og skrev derfor ikke kontrakt med Bjarne Riis (Foto: Claus Bonnerup)
Boasson Hagen villle ikke have en ørefigen, og skrev derfor ikke kontrakt med Bjarne Riis (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

Den nu forhenværende cykelrytter Thor Hushovd er ikke ligefrem den største fan af Bjarne Riis.

Den tidligere verdensmester på landevejen indstillede sin aktive karriere efter sidste sæson, men havde fået et tilbud fra Bjarne Riis om at komme over og slutte karrieren på Tinkoff-Saxo.

Norsk stjerne om Riis-tilbud: Hans fortid bekymrer

Det tilbud takkede Hushovd dog nej til, fordi han var bekymret over Bjarne Riis' dopingfortid.  Og senere på året, da han offentliggjorde sit karrierestop, var han igen ude med riven overfor danskeren.

Hushovd mente ikke, Riis kunne lede et cykelhold, og så frygtede han i øvrigt, at 'Ørnen fra Herning' havde mere at skjule.

'Riis burde ikke have lov til at lede cykelhold'

Set i det lys er det måske ikke så overraskende, at Hushovd indirekte har været med til at forpurre en Bjarne Riis-plan om at hente den fallerede norske cykelstjerne Edvald Boasson Hagen til sit mandskab.

Da den super-talentfulde, men i de seneste sæsoner underpræsterende, Hagen afslørede overfor sin landsmand, at han var tæt på at skifte til Tinkoff-Saxo, kunne Hushovd ikke blande sig udenom.

Det fortæller nordmanden selv til norsk TV2.

- Jeg sagde bare. Edvald, du må ikke skrive kontrakt med Tinkoff. Jeg tror, det er et forkert valg. Hvis du gør det, så får du en ørefigen, siger Hushovd og forklarer, hvorfor han frarådede sin landsmand at skifte til Riis.

- Med Bjarne Riis og holdets image - samtidig med at Peter Sagan havde skrevet kontrakt med dem - så ville Edvald ikke kunne udvikle sig til den rytter, som han var i sine bedste år på Team Sky. Jeg synes, det er vigtigt at lytte til alle input, lyder det.

Boasson Hagen valgte i sidste ende at følge Hushovds råd, og valgte at takke nej til kontrakttilbuddet fra Tinkoff-Saxo. han undgik dermed en ørefigen fra sin landsmand, men fik i stedet kras kritik fra en anden kant. For den mislykkede aftale med den stærke nordmandbehagede ikke ligefrem holdejer Oleg Tinkov, som havde været sikker på, at de havde en aftale med nordmanden.

Tinkov klar til at bruge formue

På sit foretrukne medie rasede Tinkov mod Hagen, uden dog at nævne ham ved navn, kaldte ham beskidt og mente, at han opførte sig som en tøs.

Hagen valgte i stedet at gå til det sydafrikanske mandskab MTN-Qhubeka, som i år får sin debut i Tour de France, og her vil nordmanden få den kaptajnrolle, som måske ville have været vanskeligere at få på Tinkoff-Saxo.

Afrikansk hold får wildcard til Tour de France

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.