Dumoulin holdt stand i en byge af angreb

Favoritterne kunne på 18. etape ikke slippe af med Tom Dumoulin, der stadig holder den røde førertrøje med tre sekunders forspring

Tom Dumoulin svarede igen på alle angreb, der blev sat ind på ham. (Foto: All Over Press)
Tom Dumoulin svarede igen på alle angreb, der blev sat ind på ham. (Foto: All Over Press)

Tom Dumoulin kom torsdag 204 km tættere på den samlede sejr i årets Vuelta a España.

Giant-Alpecin-rytteren kom ellers under alvorlig beskydning på den knaldhårde 18. etape fra Roa til Riaza - men han afviste ethvert angreb og kom med favoritgruppen til mål, hvor de var 38 sekunder efter dagens vinder Nicholas Roche (Sky).

Der blev ellers kørt flot væddeløb fra favoritternes side.

På det meget kuperede terræn frem mod kategori 1-stigningen Puerto de la Quesera, der blev passeret 13 km før mål, sad de lyseblå Astana-ryttere forrest. Under kommandoer fra Fabio Aru øgede de konstant tempoet i forsøg på at slippe af med Tom Dumoulin.

Vild Vuelta-finale: Som en Stephen King-bog

Aru selv åbnede for alvor ballet i bunden af Puerto de la Quesera. Men Dumoulin var vågen og veg ikke et sekund fra italienerens baghjul.

Heller ikke, da han forsøgte igen. Og igen.

Så pludselig var der ikke mere bjerg, og 13 km nedkørsel udløste kun sporadiske angreb.

Tom Dumoulin forsøgte sågar selv med et fremstød, men der var klassementrytterne vågne.

Jublende hollænder: Gik efter etapesejr og førertrøje

Ingen kunne dog gøre en forskel, og i mål kunne Dumoulin ånde lettet op. Forspringet til Aru og de øvrige er intakt, og der er nu kun tre etaper tilbage at forsvare den røde førertrøje i.

Første hug er fredag, hvor en kategori 2-stigning - der reelt burde være kategoriseret meget hårdere - mod slutning kan give problemer. Og så selvfølgelig lørdagens etape, hvor fire kategori 1-stigninger skal forceres.