Dumoulin i tvivl om Touren: Vil genvinde Giro d'Italia

En Tour-rute med kun 31 kilometers enkeltstart falder ikke i Tom Dumoulins smag. Han stiler efter Giroen

Tom Dumoulin ville gerne have haft flere enkeltstartskilometer ved sommerens Tour. Her ses han under VM-enkeltstarten i Bergen. Foto:
Tom Dumoulin ville gerne have haft flere enkeltstartskilometer ved sommerens Tour. Her ses han under VM-enkeltstarten i Bergen. Foto:

Det bliver formentlig heller ikke i 2018, at den hollandske etapeløbsrytter Tom Dumoulin gør et målrettet attentat på Tour de France-tronen.

En talsmand for Dumoulins arbejdsgiver, Sunweb, bekræfter over for avisen De Telegraaf, at enkeltstartsspecialisten i næste sæson først og fremmest går efter en ny sejr i Giro d'Italia, som han vandt i 2017.

- Tom kører for klassementet i Giroen. Efter løbet vil vi analysere hans præstationer, og først derefter beslutter vi, om han også skal køre Tour de France, lyder det fra talsmanden.

Dumoulin blev den første hollandske vinder af Giro d'Italia, da han 28. maj lod sig hylde øverst på podiet over Nairo Quintana (Movistar) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Mange har anset ham for det bedste bud på en rytter, der kan skubbe Chris Froome (Sky) ned af Tour de France-piedestalen, men det kommer tilsyneladende ikke til at ske endnu.

Beslutningen om at nedprioritere Touren er ifølge De Telegraaf hjulpet på vej af en Tour de France-rute, der i 2018 blot byder på 31 enkeltstartskilometer.

Giro d'Italia begynder i Jerusalem 4. maj og slutter 27. maj i Rom.

Se også: Tour de France endte i mareridt: 'En af de mest skræmmende oplevelser'

Se også: Kæmpe hyldest til Riis: Den bedste i karrieren

Se også: Fuglsangs chef anklaget for bestikkelse under løb

Det franske hold poserer før Touren 1950 med den amerikanske skuespiller og instruktør Orson Welles. Louison Bobet ses i den franske mesterskabstrøje, mens Raphaël Géminiani står to pladser til højre for Bobet. Foto: ROGER-VIOLLET. Sport og Spil 'Den store kanon' gik af: Angreb Tour-gigant med gaffel

3 kommentarer
Vis kommentarer