Dumoulin knuste modstanderne og gik i rødt

Hollandske Tom Domoulin vandt som ventet enkeltstarten i Vuelta a España helt suverænt - han fører nu løbet med to sekunder ned til Fabio Aru med fire etaper tilbage

Han gjorde det, som alle forventede af ham - og lidt til.

Giant-Shimanos hollandske tempospecialist Tom Dumoulin var helt ustyrlig på de 38,7 km i og omkring Burgos, hvor han fuldstændig massakrerede de øvrige favoritter.

For han vandt ikke bare etapen med mere end et minut ned til polske Maciej Bodnar, der tidligt satte referencetiden. Næ, Dumoulin kørte sig også tilbage i den røde førertrøje, han fik tidligere i løbet.

Ikke med meget, men lige akkurat.

Vuelta-dansker skal hjælpe Majka på podiet

For bag den flyvende hollænder formåede Astanas Fabio Aru at begrænse den blødning, Dumoulin havde sat i gang på rutens første halvdel. Den italienske bjergrytter havende lige præcis i top 10 og er nu tre sekunder efter Dumoulin.

Værre var det fat for Joaquim Rodriguez og Rafal Majka - de sidste i den kvartet, der inden etapen var udset til at skulle slås om den samlede sejr.

Rodriguez tabte mere end tre minutter og røg fra sin førerposition ned på tredjepladsen, mens Majka med et tab lidt over to og et halvt minut ryger ud af podiet.

Den nye stjerne: I dag kan han tilbageerobre Vuelta-tronen

Til gengæld var der et lille comeback til de to Movistar-ryttere Nairo Quintana og Alejandro Valverde, der med to flotte præstationer kan skimte podiet, der ganske vist stadig er et stykke væk.

Der er dog stadig masser af spænding i vente. Eksempelvis allerede torsdag, hvor feltet mod slutningen skal over en kategori 1-stigning med mål efter 13 km nedkørsel.

Her vil uundgåeligt komme angreb fra Aru, men mon ikke også, at Rodriguez giver det et sidste skud.